SEO για δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία

Βγείτε στις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης με τον οδηγό μας για seo για δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία. Προωθήστε το δικηγορικό σας γραφείο στη Google.
seo για δικηγόρους
seo για δικηγόρους

Στον ψηφιακό κόσμο ο ανταγωνισμός για δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία είναι έντονος. Εάν επιθυμείτε να ξεχωρίσετε και να προσελκύσετε πελάτες στο δικηγορικό σας γραφείο, τότε το SEO (Search Engine Optimization) είναι το μυστικό σας όπλο. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε προηγμένες συμβουλές SEO ειδικά για νομικούς επαγγελματίες. Ετοιμαστείτε να ανεβάσετε το επίπεδο της ιστοσελίδας σας και να ενισχύσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο με τις παρακάτω συμβουλές.

Στο άρθρο θα δούμε μεταξύ άλλων:

 • Στοχευμένη Έρευνα Λέξεων-Κλειδιών για Δικηγόρους
 • Δημιουργία Περιεχομένου Βάση Λέξεων-Κλειδιών
 • Άρθρα Με Νομικές Συμβουλές
 • Συμπερίληψη Συχνών Ερωτήσεων Σχετικές Με την Ειδικότητά Σας
 • Νομικές Περιπτώσεις και Αναλύσεις Υποθέσεων (Case Studies)
 • Νομικά Νέα
 • Τοπικό SEO (Local SEO)
 • Συνεχή Ενημέρωση Περιεχομένου

 

Και μιας και βρισκόμαστε εδώ, αξίζει να διαβάσετε τους οδηγούς μας για Κατασκευή Δικηγορικής Ιστοσελίδας και Digital Marketing Για Δικηγόρους και Δικηγορικά Γραφεία.

Κατασκευή Ιστοσελίδας Δικηγόρου – Website Δικηγορικού Γραφείου

Digital Marketing για δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή:

Γιατί το SEO για δικηγόρους είναι σημαντικό

Δεν αρκεί να έχετε έναν καλοσχεδιασμένο website, θα πρέπει να μπορείτε να φέρνετε traffic στον ιστότοπό σας. Ακόμα σημαντικότερο: να φέρνετε relevant traffic. Τι σημαίνει αυτό;

Με πολύ απλά λόγια: οι χρήστες που ψάχνουν πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες σας θα πρέπει να μπορούν να σας βρίσκουν εύκολα στις μηχανές αναζήτησης. Σε δεύτερο επίπεδο σημαίνει ότι χρήστες που είναι δυνητικοί πελάτες σας να έχουν την επωνυμία σας ως top of mind. Να έχετε δημιουργήσει δηλαδή μια ισχυρή online παρουσία και μέσω της κατάταξης στη Google να θεωρείστε authority.

Μια μηχανή αναζήτησης είναι κάτι παραπάνω από ένας κατάλογος από συνδέσμους. Η θέση που κατέχει η επιχείρησή σας, το πως εμφανίζονται οι πληροφορίες σας, το google my business προφίλ σας, οι κριτικές, όλα συνδράμουν στο πως αντιλαμβάνεται ο χρήστης την online παρουσία σας. 

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε στρατηγικές SEO για τη βελτιστοποίηση της θέσης σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Θα δούμε άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις αλλά να γνωρίζετε ότι η βελτιστοποίηση απαιτεί χρόνο. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με μια σωστά δομημένη στρατηγική. 

Στρατηγική SEO για Δικηγορικά Γραφεία

Η σωστή στρατηγική SEO για δικηγορικά γραφεία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του νομικού κλάδου. Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου εμφανίζεται σωστά στις μηχανές αναζήτησης και προσελκύει στοχευμένο κοινό. Εδώ είναι μερικά βήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

 1. Ανάλυση Ανταγωνισμού: Αρχίστε με μια λεπτομερή ανάλυση των ανταγωνιστών σας στον τομέα του νομικού. Ποια κλειδιά-λέξεις χρησιμοποιούν; Ποια είναι τα ισχυρά και αδύναμα σημεία τους; Πως εμφανίζονται στην αναζήτηση; Σε τι θέση βρίσκονται σε σχέση με εσάς. Τι άρθα και περιεχόμενο έχουν;

 2. Καθορισμός Στόχευσης: Καθορίστε ποιοί είναι οι στόχοι σας. Θέλετε να προσελκύσετε πελάτες για συγκεκριμένες νομικές υπηρεσίες ή να αυξήσετε την γενική παρουσία σας; Υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να λάβετε υπ΄όψιν για το κοινό σας; Σκοπεύετε να προσεγγίσετε κόσμο απο συγκεκριμέςν περιοχές μέσα από μια local στρατηγική; Ή το target group σας βρίσκεται ακόμα και σε άλλη χώρα; Απαντώντας σε αυτά τα ερωτήματα έχουμε μια σαφή εικόνα για το ποιοί είναι οι στόχοι μας και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

 3. Ανάπτυξη Λέξεων-Κλειδιών: Επιλέξτε προσεκτικά λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τις νομικές υπηρεσίες που προσφέρετε. Η αναζήτηση της Google είναι ο βοηθός σας. Αφήστε την αυτόματη συμπλήρωση να προτείνει ιδέες για keywords. Το focus σίγουρα θα πρέπει να είναι η εξειδίκευσή σας και λέξεις ή όροι σχετικές με αυτή. Δουλέψτε όμως και ανάποδα. Μπείτε στο μυαλό του πελάτη σας και σκεφτείτε το πως μπορεί να σας ψάχνει σε μηχανές αναζήτησης. Εκμεταλλευτείτε εργαλεία όπως το Google Search Console για να δείτε ακριβώς τους όρους αναζήτησης που οδηγούν στον ιστότοπο σας.

 4. Σχεδιασμός Περιεχομένου: Η ώρα για brainstorming. Αναπτύξτε ποιοτικό περιεχόμενο που να παρέχει αξία στους αναγνώστες σας και να απαντά σε νομικά ερωτήματα. Προσφέρετε νομικές συμβουλές, αναλύσεις περιπτώσεων, και νομοθετικά νέα. Την περίοδο Σεπτεμβρίου 2023 η Google εφάρμοσε μια σημαντική αλλαγή στο ποιές σελίδες κάνουν ranking. Εμφανίζονται δηλαδή στην πρώτη σελίδα της. Με το Helpful Content Update η Google επικεντρώθηκε στην προώθηση του “people-first content” (περιεχομένου με κέντρο τον χρήστη) και λιγότερο στο περιεχόμενο που είναι γραμμένο για τις μηχανές αναζήτησης. Οπότε πριν μπείτε στη διαδικασία για να κάνετε SEO βελτιστοποίηση, φροντίστε τα κείμενά σας να είναι καλογραμμένα και κυρίως: να απαντούν σε πιθανά ερωτήματα που έχει το κοινό σας.

Αφού έχουμε χτίσει μια βασική στρατηγική για το δικηγορικό γραφείο μας, περνάμε στο επόμενο σκέλος όπου θα δούμε πρακτικά πως μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα keywords. 

Στοχευμένη Έρευνα Λέξεων-Κλειδιών για Δικηγόρους

Η στοχευμένη έρευνα λέξεων-κλειδιών για δικηγόρους είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι της επιτυχημένης στρατηγικής SEO. Εδώ θα βρείτε έναν λεπτομερή οδηγό που περιλαμβάνει πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη μιας λίστας κατάλληλων keywords για τον νομικό σας ιστότοπο.

Βήμα 1: Θυμηθείτε τους Στόχους σας

Πριν αρχίσετε την έρευνα λέξεων-κλειδιών, πρέπει να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας τους στόχους σας. Το keyword research θα πρέπει να γίνει βάση της στρατηγικής που έχουμε θέσει. Σε ποιες νομικές υπηρεσίες επιθυμείτε να επικεντρωθείτε; Ποιο είναι το κοινό στο οποίο θέλετε να απευθυνθείτε; Καθορίστε τις προτεραιότητες σας.

Βήμα 2: Γενική Έρευνα Λέξεων-Κλειδιών

Ξεκινήστε με μια γενική έρευνα λέξεων-κλειδιών σχετικών με τη νομικό industry. Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Google Keyword Planner, το SEMrush ή το Ahrefs για να ανακαλύψετε λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το νομικό πεδίο. Καταγράψτε σε ένα αρχείο τα αποτελέσματα.

GNC Web Extra tip: Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα Keywords στην αναζήτηση και δείτε εκτός από τον όγκο αναζητήσεων, τα τοπ 10 αποτελέσματα. Είναι συναφή με το πως θέλετε να προβληθείτε ή μήπως έχετε επιλέξει λάθος λέξεις;

Βήμα 3: Στοχευμένη Έρευνα Λέξεων-Κλειδιών

Αφού έχουμε μια γενική εικόνα, ήρθε η ώρα για εξειδίκευση. Παρακάτω είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε για τη στοχευμένη έρευνα λέξεων-κλειδιών:

3.1: Αναγνωρίστε τα Κύρια Θέματα

Προσδιορίστε τα βασικά θέματα που αφορούν τις νομικές υπηρεσίες που προσφέρετε. Για παράδειγμα, “Αστικό Δίκαιο,” “Οικογενειακό Δίκαιο,” και “Εργατικό Δίκαιο.”

3.2: Δημιουργία Λέξεων-Κλειδιών

Για κάθε θέμα, δημιουργήστε μια λίστα με σχετικές λέξεις-κλειδιά. Για παράδειγμα, για το θέμα “Αστικό Δίκαιο,” μπορείτε να έχετε λέξεις-κλειδιά όπως “Δικηγόρος Αστικού Δικαίου,” “Νομικές Υπηρεσίες Αστικού,” και “Δίκαιο Αστικών Υποθέσεων.”

3.3: Αξιολόγηση Ανταγωνισμού

Ελέγξτε τον ανταγωνισμό σας για κάθε λέξη-κλειδί. Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Google Search για να δείτε πόσο ανταγωνιστικές είναι οι σελίδες που ήδη κατατάσσονται για αυτά τα κλειδικά λέξεις.

Δημιουργία Περιεχομένου Βάση Λέξεων-Κλειδιών

Η δημιουργία περιεχομένου, η διασφάλιση της σωστής δομής και σχεδιασμού, η ενσωμάτωση συνδέσμων και η βελτίωση των SEO στοιχείων αποτελούν κρίσιμα στάδια για την ανάπτυξη της διαδικτυακής παρουσίας σας. Ακόμα και αν δεν είστε κειμενογράφος, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα μπορέσετε να δημιουργήσετε κείμενα που να ανιχνεύονται σωστά από τις μηχανές αναζήτησης. 

 

Δημιουργία Περιεχομένου:

Η δημιουργία περιεχομένου είναι η βάση κάθε ιστοσελίδας. Κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, πρέπει να προσφέρετε ποιοτικό, πλούσιο και χρήσιμο περιεχόμενο στους αναγνώστες σας. Είναι σημαντικό να θυμόσαστε δύο πράγματα:

 • Προσφέρετε αξία: Το περιεχόμενό σας πρέπει να παρέχει λύσεις, πληροφορίες, ή ενημέρωση στους αναγνώστες. Πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους.

 • Ενθαρρύνετε την αλληλεπίδραση: Καλέστε τους αναγνώστες να σχολιάσουν, να κάνουν κλικ σε εσωτερικούς συνδέσμους, ή να μοιραστούν το περιεχόμενο σας στα κοινωνικά δίκτυα.


Δομή και Σχεδιασμός:

Η δομή και ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας επηρεάζουν την εμπειρία του χρήστη. Εδώ είναι μερικές συμβουλές:

 • Σαφής Δομή: Οργανώστε το περιεχόμενό σας σε κατηγορίες και υποκατηγορίες, καθιστώντας το εύκολο στην πλοήγηση. Χρησιμοποιήστε tags για καλύτερο content management.

 • Χρήση Κεφαλαίων: Χρησιμοποιήστε τίτλους και υποτίτλους με κεφαλαία γράμματα για να διευκολύνετε την ανάγνωση.

 • Φιλικός προς το κινητό: Βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιασμός σας είναι προσαρμοσμένος για smartphone και tablets. Συνήθως πάνω από το 70% του traffic έρχεται από κινητές συσκευές.

 •  

Ενσωμάτωση Συνδέσμων:

Οι συνδέσμοι είναι σημαντικοί για την αυθεντικότητα και την αναζητησιμότητα. Χρησιμοποιήστε τους σωστά:

 • Εσωτερικοί Σύνδεσμοι: Συνδέστε το περιεχόμενο σας σε άλλες σελίδες του ιστότοπου σας που σχετίζονται με το θέμα.

 • Εξωτερικοί Σύνδεσμοι: Συνδέστε προς αξιόπιστες πηγές που παρέχουν επιπλέον πληροφορίες.

 •  

Βελτίωση SEO Στοιχείων:

Για να βελτιώσετε τo SEO, πρέπει να εστιάσετε σε:

 • Τίτλο: Περιλαμβάνετε το κύριο keyword στον τίτλο της σελίδας σας. Αν είναι δυνατό, στην αρχή της πρότασης.

 • Meta Description: Δημιουργήστε μια περιγραφή που να περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά και να προκαλεί ενδιαφέρον.

 • Alt Tags: Χρησιμοποιήστε Alt ετικέτες για εικόνες που περιλαμβάνουν λέξεις-κλειδιά.

 • URL: Δημιουργία φιλικών προς το SEO διευθύνσεων URL. Τοποθετήστε το βασικό Keyword στο url. Χρησιμοποιήστε μικρά URL που να ενημερώνουν για το περιεχόμενο. Αν και υπάρχει η δυνατότητα, αποφύγετε τους ελληνικούς χαρακτήρες στα url λόγω ασυμβατότητας με πλατφόρμες social media.

Αυτές είναι μερικές γενικές συμβουλές για το περιεχόμενο του ιστότοπού σας. Στο επόμενο section θα μιλήσουμε συγκεκριμένα για άρθρα νομικής φύσεως που μπορούν να ενισχύσουν το προφίλ του δικηγορικού σας γραφείου.       

Ιδέες για SEO Friendly Περιεχόμενο

Άρθρα Με Νομικές Συμβουλές

Τα άρθρα με νομικές συμβουλές αποτελούν μαι πολύ καλή ιδέα για να παρέχετε αξία στους αναγνώστες μέσα από τη σελίδα σας. Σκεφτείτε άρθρα που προσφέρουν πληροφορίες, καθοδήγηση και συμβουλές σε γενικά θέματα νομικής φύσεως ή θέματα σχετικά με την ειδίκευσή σας. Εδώ είναι μερικά βασικά στοιχεία που αξίζει να ληφθούν υπόψη για τη δημιουργία αποτελεσματικών seo friendly κειμένων που θα βοηθήσούν στην seo στρατηγική σας.

1. Επιλογή Θεμάτων:  Αρχίζουμε με την επιλογή θεμάτων. Επιλέξτε θέματα που είναι σημαντικά και ενδιαφέροντα για το κοινό σας. Καλό είναι να εξετάζετε νομικές τάσεις και πρόσφατες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο. Κάντε μια επιλογή από συχνές νομικές ερωτήσεις που σας κάνουν οι πελάτες σας και αναλύστε της.

2. Ανάλυση και Έρευνα: Για να παρέχετε ακριβείς και εμπεριστατωμένες συμβουλές, πρέπει να διεξαγάγετε αναλυτική έρευνα για κάθε άρθρο. Χρησιμοποιήστε νομικές πηγές, νομοθεσία και προηγούμενες αποφάσεις δικαστηρίων. Φροντίστε οι πληροφορίες που παρέχετε να είναι ακριβείς. Είναι προτιμότερο να γράψετε λιγότερα αλλά καλά εμπεριστατωμένα άρθρα παρά πολλά με λάθος πληροφορίες. Ιδιαίτερα για τον νομικό κλάδο η ακρίβεια διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο αξιοπιστίας. 

3. Διατύπωση: Πρέπει να εκφράζετε τις νομικές έννοιες με σαφήνεια και απλότητα, ώστε να είναι κατανοητές από το ευρύ κοινό. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να είστε ακριβείς στην χρήση νομικής ορολογίας. Αν πιστεύετε ότι κάτι είναι δυσνόητο για το κοινό σας, χρησιμοποιήστε παραδείγματα και σενάρια για να το εξηγήσετε.

4. Προσαρμογή στο Κοινό: Μιλώντας για κοινό, κατανοήστε τις ανάγκες και τις ανησυχίες του κοινού σας και προσαρμόστε το περιεχόμενο ανάλογα. Συνυπολογίστε τις ερωτήσεις που συχνά τίθενται σε σχέση με το θέμα. Όπως αναφέραμε σε περίπτωση που βρεθείτε σε writers block (μην αγχώνεστε συμβαίνει σε όλους) σκεφτείτε παραδείγματα και υποθετικά σενάρια για να επικοινωνήσετε την πληροφορία που θέλετε να μεταφέρετε.

5. Νομική Ακρίβεια: Είναι κρίσιμο να παρέχετε ακριβείς και up to date νομικές πληροφορίες. Αναφέρετε πάντα τις πηγές σας και είστε προσεκτικοί με τις γενικές και αόριστες δηλώσεις. 

6. Ενθάρρυνση Συζήτησης: Τέλος, ενθαρρύνετε τους αναγνώστες σας να συμμετέχουν σε συζητήσεις στα σχόλια του άρθρου. Η αλληλεπίδραση με το κοινό ενισχύει την αξιοπιστία σας και προάγει την ενεργή συμμετοχή. Βάση των πληροφοριών για την πρόσφατη αναβάθμιση του αλγορίθμου της Google, το περιεχόμενο με αλληλεπίδραση είναι πιο πιθανό να κάνει rank.

Συμπερίληψη Συχνών Ερωτήσεων Σχετικές Με την Ειδικότητά Σας

Η συμπερίληψη συχνών ερωτήσεων (FAQs) που σχετίζονται με τη νομική ειδικότητά σας μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος για να βελτιώσετε την εμπειρία των χρηστών σας, να αυξήσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας και να ενημερώσετε τους πελάτες σας για θέματα νομικής φύσης. Παράλληλα, σας δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσετε την ειδικότητά σας και τη δυνατότητά σας να λύνετε νομικά θέματα.

Οι συχνές ερωτήσεις μπορούν να καλύπτουν πολλά θέματα. Για παράδειγμα, αν είστε δικηγόρος που εξειδικεύεστε στο αστικό δίκαιο, μπορείτε να περιλάβετε ερωτήσεις σχετικές με αστικές διαφορές, αστικές ευθύνες και πολλά άλλα. Κάθε ερώτηση πρέπει να απαντιέται με σαφή και κατανοητό τρόπο. Να θυμάστε ότι δεν απευθύνεστε σε συναδέλφους αλλά σε δυνητικούς πελάτες.

Ένα παράδειγμα ερώτησης μπορεί να είναι: “Τι είναι μια αγωγή;” Στην απάντηση, μπορείτε να εξηγήσετε τον ορισμό, τη διαδικασία μιας αγωγής, πότε θα πρέπει κάποιος να αναζητήσει νομική συμβουλή, και πώς εσείς μπορείτε να τους βοηθήσετε. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Προσπαθήστε να προσθέτετε σημεία σχετικές με τον εαυτό σας και τα προσόντα σας. Ένας εύκολος τρόπος είναι να σκέφτεστε τι ερώτηση μπορεί να σας κάνει ένας πελάτης σας. Για παράδειγμα: “Ποια είναι η εμπειρία σας στις αστικές αγωγές;” Και στην απάντηση, μπορείτε να παρουσιάσετε την εμπειρία και την ειδίκευσή σας.

Νομικές Περιπτώσεις και Αναλύσεις Υποθέσεων (Case Studies)

Οι νομικές περιπτώσεις και αναλύσεις υποθέσεων (case studies) αποτελούν ισχυρό εργαλείο για δικηγορικά γραφεία, καθώς παρέχουν έναν τρόπο να παρουσιάσουν τις δεξιότητές, ικανότητες και την εμπειρία τους. Η συμβουλή μας είναι να μην χρησιμοποιείτε πραγματικά στοιχεία/ονόματα εκτός και αν έχετε την άδεια να το κάνετε. Αυτές οι αναλύσεις διαμορφώνονται συνήθως ως εξής:

1. Εισαγωγή στην Υπόθεση: Ξεκινήστε με μια σύντομη εισαγωγή στην υπόθεση. Περιγράψτε τον τύπο της υπόθεσης, τις κύριες συμβαλλόμενες πλευρές, και το νομικό πλαίσιο που εφαρμόζεται.

2. Στοιχεία της Υπόθεσης: Αναλύστε τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης, περιλαμβάνοντας τα γεγονότα, τα αντίδικα ζητήματα, και τους κύριους νομικούς όρους που είναι σημαντικοί για την υπόθεση. Εδώ μπορείτε να δώσετε και μια μικρή εξήγηση για τους όρους.

3. Δικαστική Διαδικασία: Εξηγήστε τη δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων των ακροάσεων, και της τελικής απόφασης του δικαστηρίου.

4. Νομική Ανάλυση: Προσφέρετε μια αναλυτική εξέταση των νομικών πτυχών της υπόθεσης. Εξηγήστε πώς εφαρμόστηκε ο νόμος στην υπόθεση και ποιες ήταν οι στρατηγικές που ακολουθήθηκαν.

5. Αποτέλεσμα: Παρουσιάστε το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης και τα συμπεράσματα που μπορούν να αντληθούν από αυτή. Προσθέστε παραδείγματα από προηγούμενες υποθέσεις για να ενισχύσετε την ανάλυσή σας.

Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι η περίπτωση ενός δικηγορικού γραφείου που αντιμετώπισε μια πολύπλοκη υπόθεση διαζυγίου. Η ανάλυση θα μπορούσε να επικεντρωθεί στην εφαρμογή του νόμου περί διαζυγίου, τις δικαστικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, και το τελικό αποτέλεσμα για τον πελάτη.

Νομικά Νέα

Τα νομικά νέα είναι ένας τομέας που σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού σας. Είναι σημαντικό να ενημερώνετε το κοινό σας για τα νομικά νέα, ανακοινώσεις, αλλαγές στο νομοθετικό περιβάλλον και άλλες σημαντικές εξελίξεις στον νομικό τομέα. 

Η πρότασή μας είναι να αρχίζετε το κείμενο με μια συνοπτική εισαγωγή. Έπειτα να παραθέτετε το κείμενο του νόμου αυτούσιο (ή ένα απόσπασμα του). Στη συνέχεια να εξηγείτε τι αλλαγές επιφέρει και γιατί είναι σημαντικός. Προχωρήστε με μερικά παραδείγματα του πως μπορεί να εφαρμοστεί. Φροντίστε να έχετε σύνδεσμο προς το ΦΕΚ ώστε ο χρήστης να μπορεί να βρει εύκολα την πηγή. 

Η παρουσία έγκαιρων και έγκυρων νομικών νέων στον δικηγορικό ιστότοπό σας μπορεί να βοηθήσει με τρεις τρόπους:

 1. Ενημέρωση Πελατών: Οι πελάτες επιζητούν κάποια νομική συμβουλή και πρέπει να ενημερώνονται για τις τελευταίες  εξελίξεις που τους αφορούν.

 2. Αναγνωρισιμότητα: Η δημοσίευση νομικών νέων δείχνει την εμπειρία σας και το ότι μένετε ενημερωμένος για τις εξελίξεις σοτν κλάδο. Επίσης όσα περισσότερα δημοσιεύετε, τόσο πιο πιθανό είναι πιθανό να κάνετε rank για κάποιο νέο ή να θεωρηθείτε authority στον τομέα από τη google. 

 3. Επικοινωνία: Μέσω των νομικών νέων, μπορείτε να επικοινωνείτε με το κοινό και να προσελκύετε νέους πελάτες που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις

Παραδείγματα Νομικών Νέων:

 1. Νέος Νόμος για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR): Εξηγήστε πώς ο νέος νόμος επηρεάζει την προστασία των δεδομένων των πελατών και τι πρέπει να κάνουν για να συμμορφωθούν.

 2. Πρόσφατη Νομοθετική Αλλαγή στην Φορολογία: Εξηγήστε τις αλλαγές στον φορολογικό κώδικα και πώς επηρεάζουν τις φορολογικές υποχρεώσεις των πελατών σας.

Τοπικό SEO για δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία

Το τοπικό SEO αποτελεί ζωτικό στοιχείο για δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία που επιθυμούν να προσελκύσουν πελάτες στην περιοχή τους. Η σωστή εφαρμογή του local SEO μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην αναζητησιμότητα στην τοπική αγορά. Εδώ είναι μερικές πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα για τοπικό SEO για δικηγόρους.

Βήμα 1: Κατανόηση του Τοπικού Ανταγωνισμού

Πριν ξεκινήσετε, αξιολογήστε τον τοπικό ανταγωνισμό σας. Ψάξτε ποιοι άλλοι δικηγόροι είναι στην περιοχή σας και ποιες λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιούν στον ιστότοπό τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το τοπίο.

Βήμα 2: Βελτιστοποίηση του Google My Business 

Το Google My Business είναι κρίσιμο για το τοπικό SEO. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εμφανίζεστε στους χάρτες της google αλλά και ως απόσπασμα δεξιά των αναζητήσεων. Σιγουρευτείτε ότι ο λογαριασμός σας είναι πλήρως συμπληρωμένος με πληροφορίες, όπως η διεύθυνση, οι ώρες λειτουργίας, αριθμός τηλεφώνου. Προσθέστε φωτογραφίες ή ακόμα και βίντεο για να αυξήσετε το ενδιαφέρον.

Βήμα 3: Επιλογή Σωστών Λέξεων-Κλειδιών

Προτιμήστε λέξεις-κλειδιά με τοπικό χαρακτήρα, όπως “δικηγόρος ακινήτων στην [ΠΕΡΙΟΧΗ].” Ενσωματώστε αυτές τις λέξεις-κλειδιά στον τίτλο, την περιγραφή, και το περιεχόμενο του ιστότοπό σας.

Βήμα 4: Δημιουργία Τοπικού Περιεχομένου

Δημιουργήστε περιεχόμενο που είναι σχετικό με την περιοχή σας. Για παράδειγμα, γράψτε άρθρα για τους νόμους που αφορούν γεγονότα στην περιοχή σας. Αυτό θα βοηθήσει να θεωρηθείτε αξιόπιστοι σχετικά με τα τοπικά πρόβλήματα.

Βήμα 5: Κριτικές

Ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να αφήσουν κριτικές στον My Business λογαριασμό σας. Υπάρχει η δυνατότητα να παράγετε έναν σύνδεσμο που οδηγεί κατ ευθείαν στη σελίδα αξιολόγησης. Με το επιτυχές τέλος κάποιας νομικής διαδικασίας ή υπόθεσης που έχετε αναλάβει, στείλτε το σύνδεσμο με μια παρότρυνση για θετικη κριτική. Αν υπάρχουν αρνητικές κριτικές, φροντίστε να τις απαντήσετε με ακρίβεια και ειλικρίνεια. Αποφύγετε καυγάδες και αρνητισμό. Ακόμα και αν είναι άδικη η κριτική, η πλειοψηφία των επισκεπτών θα εκτιμήσει τον επαγγελματισμό σας. 

Συνεχής Ενημέρωση

Η συνεχής ενημέρωση αναφέρεται στη σημασία του να διατηρείτε τα άρθρα και τον ιστότοπό σας ενημερωμένα με τις τελευταίες νομικές εξελίξεις και νομοθετικές αλλαγές. Αυτό βελτιώνει την αξιοπιστία του ιστοτόπου σας και βοηθά επίσης στη διατήρηση υψηλής αναζητησιμότητας στις μηχανές αναζήτησης.

Πώς να Διατηρείτε τα Άρθρα σας Ενημερωμένα

Εδώ είναι ένα βήμα-προς-βήμα tutorial για να διατηρείτε το άρθρο σας ενημερωμένο:

 1. Παρακολούθηση Επίσημων Πηγών: Για να διατηρείτε το περιεχόμενό σας up to date και αξιόλογο, χρησιμοποιήστε υλικό από επίσημες πηγές όπως κυβερνητικούς ιστότοπους και νομικές εκδόσεις. Επιλέγοντας αξιόπιστες πηγές και κάνοντας αναφορά σε αυτές, εξασφαλίζετε ότι το περιεχόμενό σας είναι ακριβές και ενημερωμένο

 2. Εγγραφή σε Ενημερωτικά Δελτία: Πολλοί επίσημοι ιστότοποι παρέχουν ενημερωτικά δελτία. Εγγραφείτε σε αυτά για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέες εξελίξεις. Αν χρησιμοποιήσετε υλικό από αυτά, φροντίστε να εμφανίζεται η πηγή ως σύνδεσμος. 

 3. Προσαρμογή του Περιεχομένου: Όταν εμφανίζονται νέες νομοθετικές αλλαγές ή εξελίξεις, προσαρμόστε το περιεχόμενο σας αναλόγως. Προσθέστε νέες πληροφορίες και ενημερώστε τις υπάρχουσες. Φροντίστε να αναφέρετε σε παρένθεση το λόγο και την ημερομηνία ανανέωσης για να γνωρίζει ο αναγνώστης την ακριβή ημερομηνία ανανέωσης.

 4. Ενημερώστε την Ημερομηνία: Πάντα ενημερώνετε την ημερομηνία του άρθρου για να δείξετε ότι το περιεχόμενο είναι πρόσφατο. Προσοχή: η ενημέρωση της ημερομηνίας να γίνεται μόνο εάν υπάρχουν νέες πληροφορίες σχετικά με το θέμα του άρθρου. Η συνεχής ανανέωση ημερομηνίας χωρίς ουσιαστική αλλαγή στο περιεχόμενο θεωρείται bad practice και θα πρέπει να αποφεύγεται. 

Συμπεράσματα

Ελπίζουμε αυτός ο οδηγός να σας βοηθήσει στο να σχεδιάσετε, να χτίσετε και να εφαρμόσετε μια πετυχημένη SEO στρατηγική για το δικηγορικό σας γραφείο. Ολοκληρώνοντας ας επαναλάβουμε ορισμένα key pointsQ

Πρώτον, η δημιουργία περιεχομένου είναι ο πυρήνας κάθε SEO στρατηγικής. Οι λέξεις-κλειδιά πρέπει να είναι ενσωματωμένες φυσικά και προσεκτικά σε κάθε σελίδα, παρέχοντας πληροφορίες και λύσεις στους επισκέπτες. Η αξία που προσφέρει το περιεχόμενο σας είναι αποφασιστική για την προσέλκυση και τη διατήρηση των επισκεπτών.

Δεύτερον, η δομή και ο σχεδιασμός του ιστότοπου επηρεάζουν την εμπειρία του χρήστη. Μια σαφής και οργανωμένη δομή καθιστά την πλοήγηση ευκολότερη και βελτιώνει την αναζητησιμότητα του ιστοτόπου σας. Τα καλά σχεδιασμένα κείμενα και εικόνες ενισχύουν την απήχηση.

Τρίτον, οι συνδέσεις, τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές, παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναζητησιμότητα και την αξιοπιστία. Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι καθοδηγούν τους επισκέπτες σε σχετικό περιεχόμενο, ενώ οι εξωτερικοί συνδέουν τον ιστότοπό σας με αξιόπιστες πηγές. Αυτές οι συνδέσεις ενισχύουν την αξιοπιστία σας στα μάτια των μηχανών αναζήτησης.

Τέλος, η συνεχής βελτίωση και ενημέρωση των SEO στοιχείων είναι απαραίτητη. Ο τίτλος, το meta description, τα alt tags των εικόνων και τα URL πρέπει να περιλαμβάνουν τα κύρια λεκτικά-κλειδιά σας. 

Η σωστή εφαρμογή αυτών των στρατηγικών είναι καίρια για την επιτυχημένη παρουσία των δικηγορικών γραφείων στο διαδίκτυο. Ενσωματώνοντας τις βασικές αρχές της SEO και τη δημιουργία υψηλής ποιότητας περιεχομένου, οι δικηγόροι μπορούν να προσελκύσουν νέους πελάτες και να εδραιώσουν την επαγγελματική τους φήμη στο διαδίκτυο.

 

GNC Web

Ως GNC Web είμαστε δίπλα σας για να συνεργαστούμε πάνω στη δημιουργία και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης SEO στρατηγικής. Από τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας μέχρι το Search Engine Optimization και την προώθησή της, η GNC μέσα από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της και την πολυετή πείρα στον χώρο του Digital σας βοηθάει να κατακτήσετε την κορυφή και να δείτε άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα. 

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να χτίσουμε μαζί μια επιτυχημένη digital στρατηγική.  

 

To project σας, το επόμενο success story μας.

Ελάτε να συνεργαστούμε!

Επικοινωνήστε μαζι μας

Νέα & Ιδέες από το Blog

Διαβάστε όλες τις αναρτήσεις
ECDM Expo 2024

Η GNC Web είχε τη χαρά να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ECDM Expo 2024, τη μεγαλύτερη έκθεση για το ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό...

Βράβευση για την GNC Web στα e-volution Awards 2024

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τη βράβευση της GNC Web στα e-volution Awards 2024 στην κατηγορία Best in Jewelry, Watches & Accessories με το Bronze...

Διπλή βράβευση για τη GNC Web στα UX/CX Awards 2023

Είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε ότι η GNC Web τιμήθηκε με το Gold Award για την ιστοσελίδα της κορυφαίας νομικής εταιρίας Koutalidis Law Firm και το...

Black Friday 2023 – Απολογισμός και Ανάλυση

Το 2023, η Black Friday είχε μια αξιοσημείωτη επίδραση στην ελληνική αγορά. Τα καταστήματα, ανταποκρινόμενα στην αυξημένη ζήτηση, διεύρυναν την περίοδο των προσφορών, η οποία...

Digital Marketing για Fashion Brands

Στο σύγχρονο και ανταγωνιστικό κόσμο της μόδας, η επιτυχημένη ψηφιακή παρουσία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την επιτυχία κάθε fashion brand.

Local Seo – Τοπικό SEO Τι είναι και πως μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας στα τοπικά αποτελέσματα της google

Μάθετε τα πάντα για την τοπική αναζήτηση της Google και διαβάστε συμβουλές για να κατακτήσετε την κορυφή των τοπικών αποτελεσμάτων.

To project σας, το επόμενο success story μας.

Ελάτε να συνεργαστούμε!

Επικοινωνήστε μαζι μας
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποδοχή», συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.