Κατασκευή Ιστοσελίδας Δικηγόρου – Website Δικηγορικού Γραφείου

Μάθετε πως μια ιστοσελίδα μπορεί να μετατραπεί στον πιο πολύτιμο συνεργάτη σας και να ενισχύσει την παρουσία σας στο διαδίκτυο.
Κατασκευή ιστοσελίδας δικηγόρου - Website Δικηγορικού Γραφείου
Κατασκευή ιστοσελίδας δικηγόρου - Website Δικηγορικού Γραφείου

Κατασκευή ιστοσελίδας δικηγόρου: Πως να στήσετε μια επαγγελματική σελίδα για το δικηγορικό σας γραφείο

 • Είστε νέος δικηγόρος που κάνει τα πρώτα του βήματα στο ψηφιακό περιβάλλον;
 • Εκπροσωπείτε ένα δικηγορικό γραφείο που θέλει να έχει μια επαγγελματική και κυρίως λειτουργική παρουσία στο internet;
 • Θέλετε να έχετε ένα χώρο όπου να επικοινωνείτε τις απόψεις σας και καθώς και case studies;
 • Θέλετε ένα δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό σας;

Η κατασκευή site για το δικηγορικό σας γραφείο προσφέρει όλα αυτά αλλά και πολλά παραπάνω. Ας μπούμε λίγο στο πλαίσιο σκέψης ενός πιθανού πελάτη σας. Ας υποθέσουμε ότι έχει κάποιες προβλήματα νομικής ή δικαστική φύσεως. Ίσως αναζητά έναν καλό δικηγόρο ή έναν αξιόπιστο νομικό σύμβουλο για την επιχείρησή του.

Από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει – φυσιολογικά – είναι να αναζητήσει πληροφορίες στο web.

Έτσι λοιπόν, με μια διαδικτυακή παρουσία, ανάμεσα σε άλλα θα μπορείτε να:

 • Εμφανίζεστε στις μηχανές αναζήτησης σε ερωτήματα σχετικά με την ειδίκευση σας.
 • Προβάλλετε τις υπηρεσίες που προσφέρετε.
 • Ενημερώσετε για τα διαφορετικά είδη υποθεσέων που μπορείτε να χειριστείτε: Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο, Αγοραπωλησία Ακινήτων κ.ο.κ
 • Δώσετε λύσεις και ενημερώσεις μέσα από ένα blog.
 • Επικοινωνήσετε επιτυχημένα case studies υποθέσεων που έχετε χειριστεί
 • Παρουσιάσετε το γραφείο και τους συνεργάτες σας.
 • Ενημερωθούν δυνητικοί πελάτες για ποικιλία πληροφοριών: από ωράριο λειτουργίας μέχρι το βιογραφικό σας.
 • Έχετε φόρμα επικοινωνίας και άμεσης τηλεφωνικής κλήσης.

Μέσα από τεχνικές local seo μπορείτε να εμφανίζεστε ως πρόταση σε περιοχές όπου εξυπηρετείτε. Με στοχευμένο content strategy μπορείτε να προσεγγίσετε νέους πελάτες που ενδιαφέρονται για συγκεκριμένες νομικές υπηρεσίες. Μπορείτε με τους υπάρχοντες πελάτες σας να αναδείξετε την ποιότητα των υπηρεσιών σας μέσα από testimonials και κριτικές.

Ας πιάσουμε τα πράγματα λοιπόν από την αρχή. Η κατασκευή της ιστοσελίδας σας ξεκινάει από το περιεχόμενο.

Content Strategy

Στη GNC Web, το πρώτο βήμα είναι το brainstorming πάνω σε μια σειρά από ερωτήματα. Απαντώντας τα μας βοηθάτε να κατανοήσουμε μια σειρά από αρχικά σημεία τα οποία θα δημιουργήσουν ένα roadmap για το πως θα κινηθούμε.

Ακόμα και αν αποφασίσετε να δημιουργήσετε μόνοι σας τη σελίδα, τα παρακάτω ερωτήματα θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε το project ταχύτερα και πιο αποδοτικά.

Ποια θα είναι η χρήση της ιστοσελίδας σας;

Θέλετε μια βασική παρουσία στο διαδίκτυο όπου θα έχετε στοιχεία επικοινωνίας και ένα ωράριο; Ή ένα ψηφιακό βοηθό/γραμματέα ο οποίος θα μπορεί να κλείνει ραντεβού για εσάς και να μαζεύει τα απαραίτητα στοιχεία για καλύτερη κατανόηση των ζητημάτων που απασχολούν τους πελάτες σας;

Και τα δύο είναι καλές επιλογές ανάλογα με το τι στόχους έχετε θέσει. Συμβουλή μας είναι ότι content is king και ότι το ποιοτικό περιεχόμενο δουλεύει από μόνο του και μπορεί να προωθήσει τις υπηρεσίες σας.

Κάποιοι επιλέγουν μια πιο προσωπική προσέγγιση με έμφαση στην ανθρώπινη τους πλευρά ενώ άλλου κάνουν focus αποκλειστικά σε επαγγελματικές πληροφορίες. Μπορεί να χρειάζεστε ένα και μόνο minimal landing page με τις απαραίτητες πληροφορίες ή έναν ιστότοπο με πολλαπλά sections (πχ Αρχική, Βιογραφικό, Υπηρεσίες, Blog, Case Studies, Επικοινωνία, Q&A, Forum). Ανάλογα με τις ανάγκες σας μπορείτε να επιλέξετε μια σειρά από προσεγγίσεις στο περιεχόμενο που θέλετε να έχετε στον ιστότοπό σας.

Το κοινό στο οποίο απευθύνεστε παίζει επίσης μεγάλο ρόλο. Μπορεί να θέλετε να κάνετε focus στο Εμπορικό Δίκαιο ή το Βιομηχανικό. Ίσως η στόχευσή σας να είναι τα Ακίνητα ή το Οικογενειακό Δίκαιο. Ή ακόμα και μια multilanguage προσέγγιση για το Διεθνές Δίκαιο. Αυτά τα στοιχεία είναι χρήσιμα γιατί μας καθοδηγούν στο επόμενο βήμα, το web design.

Κατασκευή Ιστοσελίδας Δικηγορικού Γραφείου

Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι μια διαδικασία που συνδιάζει την πληροφορική, την γραφιστική και την επίλυση προβλημάτων. Σε αυτό το κεφάλαιο θα αναλύσουμε τα βασικά design elements που θα πρέπει να προσέξετε για την ιστοσελίδα σας. Υπάρχουν πέντε άξονες που συμβάλλουν στην δημιουργία επιτυχημένων ιστοσελίδων για δικηγόρους.

User-Friendly Navigation

Ο πρώτος άξονας είναι η ευκολία στη χρήση. Η φιλική προς τον χρήστη πλοήγηση είναι μια βασική πτυχή μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας. Βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη, αλλά και τα ποσοστά μετατροπών. Ένα καλά δομημένο και διαισθητικό σύστημα πλοήγησης επιτρέπει στους επισκέπτες να βρίσκουν εύκολα αυτό που αναζητούν, ενθαρρύνοντάς τους να εξερευνήσουν περαιτέρω και να κάνουν τις επιθυμητές ενέργειες.

Ένας τρόπος για να δημιουργήσετε φιλική προς το χρήστη πλοήγηση είναι η εφαρμογή σαφών και συνοπτικών ετικετών για μενού και συνδέσμους. Η χρήση νομικής ορολογίας που ευθυγραμμίζεται με τις προσδοκίες των χρηστών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά τους να περιηγούνται στον ιστότοπό σας χωρίς κόπο. Επιπλέον, η ιεραρχική οργάνωση των πληροφοριών μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ διαφορετικών σελίδων, επιτρέποντάς τους να πλοηγούνται ομαλά από τη μια ενότητα στην άλλη.

Δίνοντας προτεραιότητα στην απλότητα, τη σαφήνεια και την ανταπόκριση στο σύστημα πλοήγησης του ιστότοπού σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ευχάριστη εμπειρία περιήγησης που κρατά τους επισκέπτες αφοσιωμένους.

Responsive και Mobile-Friendly Design

Όταν αναφερόμαστε σε responsive design εννοούμε να υπάρχει μια συνεχής και απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη ανεξάρτητα από συσκευή. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω των smartphone και των tablet τους. Είναι επιτακτική ανάγκη οι ιστότοποι να παρέχουν τη βέλτιστη εμπειρία χρήστη σε όλες τις συσκευές. Η αποκριτική σχεδίαση βελτιώνει τη συνολική χρηστικότητα, αλλά παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο SEO βελτιώνοντας την κατάταξη ενός ιστότοπου στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ωστόσο, η αποκριτική σχεδίαση δεν αρκεί για να εγγυηθεί την επιτυχία στο σημερινό διαδικτυακό περιβάλλον. Η σελίδα σας μπορεί να εμφανίζεται σε μια σειρά από συσκευές, αλλά δεν έχουν όλοι τελευταίας γενιάς smartphone. O ιστότοπος θα πρέπει να φορτώνει γρήγορα και να παραμένει λειτουργικός σε κινητές συσκευές με περιορισμένους πόρους. Δηλαδή smartphone και tablets με παλαιότερους επεξεργαστές και μικρή μνήμη ram. Επίσης θα πρέπει να είναι ελαφρύ σε κατανάλωση δεδομένων.

Optimization για μηχανές αναζήτησης

Θα μιλήσουμε αναλυτικά σε επόμενο κεφάλαιο αλλά ας έχετε στο μυαλό 4 βασικά πράγματα.

 • Λέξεις Κλειδιά
 • On page SEO
 • Δημιουργία Backlinks
 • Βελτιστοποίηση εμπειρία χρήστη

Αυτοί είναι οι 4 βασικοί πυλώνες που χτίζουν μια υγιή και δυνατή παρουσία στην Google

SEO Optimization και Local SEO

Όταν πρόκειται για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας ενός δικηγόρου για τις μηχανές αναζήτησης, η ενσωμάτωση αποτελεσματικών στρατηγικών SEO είναι ζωτικής σημασίας. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την τοπική πτυχή του πελατολογίου ενός δικηγορικού γραφείου προσθέτει ένα άλλο επίπεδο στη διαδικασία βελτιστοποίησης. Το τοπικό SEO είναι εξίσου σημαντικό καθώς δίνει τη δυνατότητα στους δικηγόρους να στοχεύουν πιθανούς πελάτες στη συγκεκριμένη γεωγραφική τους περιοχή.

Για να βελτιώσετε το τοπικό SEO για τον ιστότοπο ενός δικηγόρου, ξεκινήστε εστιάζοντας σε λέξεις-κλειδιά και περιεχόμενο που σχετίζονται με την περιοχή για την οποία ενδιαφέρεστε. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε όρους για συγκεκριμένες τοποθεσίες στα κείμενα του ιστότοπού σας, τις μετα-ετικέτες και τις επικεφαλίδες σας. Επιπλέον, η δημιουργία τοπικών σελίδων προορισμού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της αναζήτησής σας όταν δυνητικοί πελάτες αναζητούν νομικές υπηρεσίες στην περιοχή τους.

Μια άλλη πτυχή του τοπικού SEO για δικηγόρους είναι η διασφάλιση ακριβών και συνεπών διαδικτυακών καταχωρίσεων επιχειρήσεων. Οι καταχωρίσεις σε πλατφόρμες όπως το Google My Business και νομικοί κατάλογοι  συμβάλλουν στη βελτίωση της παρουσίας σας στο διαδίκτυο και επιτρέπουν στους υποψήφιους πελάτες να σας βρίσκουν εύκολα. Είναι σημαντικό να παρέχετε ενημερωμένα στοιχεία επικοινωνίας, όπως τη φυσική σας διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση email, τις ώρες λειτουργίας και οποιεσδήποτε άλλες σχετικές λεπτομέρειες.

Συνδυάζοντας γενικές πρακτικές SEO με στοχευμένες προσπάθειες για τοπικές βελτιστοποιήσεις για τον ιστότοπο ενός δικηγόρου, μπορείτε να προσελκύσετε αποτελεσματικά πιθανούς πελάτες που αναζητούν ενεργά νομική εκπροσώπηση στην περιοχή σας.

Να θυμάστε: Το search engine optimization είναι ένας μακρύς δρόμος αλλά τρομερά αποδοτικός. Η συνεχής παρακολούθηση και βελτιστοποίηση με βάση την ανάλυση απόδοσης θα οδηγήσει σε συνεχή βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης και τελικά θα έχει ως αποτέλεσμα πιο εμφανή διαδικτυακή προβολή για το γραφείο σας.

Πλεονεκτήματα μιας Ιστοσελίδας για έναν Δικηγόρο

Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας για δικηγόρους είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό βήμα προς την ψηφιακή παρουσία. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επιτύχετε πολλούς στόχους, από την αύξηση της πελατείας μέχρι τη βελτίωση της επαγγελματικής εικόνας. Ας δούμε τα κύρια πλεονεκτήματα.

Επαγγελματική Εικόνα

Μια καλά σχεδιασμένη σελίδα μπορεί να αναδείξει την επαγγελματική σας εικόνα, προσφέροντας μια πρώτη εντύπωση που μένει.

Διαθεσιμότητα 24/7

Η σελίδα σας είναι πάντα διαθέσιμη, επιτρέποντας στους πελάτες να βρουν πληροφορίες ή να επικοινωνήσουν με εσάς ανά πάσα στιγμή.

Ευκολία στην Ενημέρωση

Μπορείτε εύκολα να ενημερώσετε την σελίδα με νέες υπηρεσίες, άρθρα ή νομικές ειδήσεις, κρατώντας το κοινό σας ενημερωμένο.

Επικοινωνία και Ενημέρωση

Μέσω ενός blog ή ενημερωτικού δελτίου, μπορείτε να κρατήσετε τους πελάτες σας ενημερωμένους για τις τελευταίες εξελίξεις στο νομικό τομέα.

Ανάλυση Δεδομένων

Η χρήση εργαλείων όπως το Google Analytics σας επιτρέπει να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας και να προσαρμόσετε τις στρατηγικές σας ανάλογα.

 

Digital Marketing για Δικηγόρους και Δικηγορικά Γραφεία

Το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει γίνει ένα σημαντικό εργαλείο για τους δικηγόρους και τα δικηγορικά γραφεία για να δημιουργήσουν μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία. Ενώ οι παραδοσιακές μέθοδοι όπως το word of mouth εξακολουθούν να έχουν αξία, το ψηφιακό τοπίο προσφέρει άνευ προηγουμένου ευκαιρίες για να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό. Αξιοποιώντας τη δύναμη της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO), της διαφήμισης pay-per-click (PPC) και του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι επαγγελματίες νομικοί μπορούν να αξιοποιήσουν μια τεράστια δεξαμενή δυνητικών πελατών.

Επειδή το κεφάλαιο είναι πολύ μεγάλο για να το συνοψίσουμε σε λίγες παραγράφους, διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας για δικηγορικό digital marketing εδώ.

 

Συντήρηση της Ιστοσελίδας

Η δημιουργία ενός website είναι μόνο το πρώτο βήμα στην επιτυχημένη παρουσία σας στο διαδίκτυο. Η συνεχής συντήρηση και ενημέρωση είναι απαραίτητες για να διατηρήσετε την αποδοτικότητα, την ασφάλεια και την ευχρηστία της ιστοσελίδας σας. Ας δούμε τις βασικές πτυχές της συντήρησης της ιστοσελίδας.

Ενημερώσεις Λογισμικού

Το λογισμικό που χρησιμοποιείτε χρειάζεται τακτικές ενημερώσεις για να διατηρηθεί ασφαλές και αποδοτικό. Αυτό περιλαμβάνει το CMS (π.χ., WordPress), τα plugins και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιείτε.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες. Χρησιμοποιήστε προηγμένα συστήματα ασφάλειας, όπως firewalls, SSL certificates και άλλα εργαλεία για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας.

Βελτιστοποίηση Ταχύτητας

Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας είναι κρίσιμη για την εμπειρία του χρήστη και την αποδοτικότητα της ιστοσελίδας. Χρησιμοποιήστε εργαλεία για την περικοπή εικόνων, τη μείωση του μεγέθους τους, την προσαρμογή του κώδικα και τη βελτίωση του caching.

Περιεχόμενο και SEO

Η τακτική ενημέρωση του περιεχομένου και η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) είναι ζωτικής σημασίας. Πιο πρακτικά, βρείτε παλιά άρθρα και προσθέστε up to date πληροφορίες. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ορατότητας της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αναλύσεις και Αναφορές

Χρησιμοποιήστε εργαλεία ανάλυσης, όπως το Google Analytics, για να παρακολουθείτε την απόδοση της ιστοσελίδας σας. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε ενημερωμένες αποφάσεις για τις μελλοντικές βελτιώσεις.

Backup

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, για να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε απρόσμενη κατάσταση.

Web Hosting ιστοσελίδων για δικηγόρους

Όπως είδαμε, η ταχύτητα είναι σημαντικός παράγοντας τόσο για μια θετική εμπειρία χρήστη όσο και για το πως βλέπουν οι μηχανές αναζήτησης τη σελίδας σας. Γι αυτό το λόγο είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα αξιόπιστο web hosting. 

Μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε:

Χώρος hosting. Πόσος χώρος σας είναι διαθέσιμος για την κατασκευή του website σας. Τα κείμενα συνήθως πιάνουν λίγο χώρο αλλα οι φωτογραφίες, ήχοι και βίντεο μπορεί να καταναλώνουν αρκετά gigabyte ανάλογα με την ποιότητά τους.

Στατιστικά downtime. Δηλαδή το για πόση ώρα είναι πιθανό η σελίδα σας να μην βρίσκεται on line.

Διαθέσιμο bandwidth. Αυτό εξαρτάται από την κίνηση δεδομένων από και προς τη σελίδα σας. Σε πιο απλά λόγια, καθορίζει τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά μήνα.

Δυνατότητες backup. Αυτό σημαίνει το αν και πόσο συχνά δημιουργείται αντίγραφο της ιστοσελίδας σας για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των δεδομένων σας. 

Κόστος και δυνατότητες επεκτασιμότητας. Ανάλογα με τις απαιτήσεις σας θα πρέπει να υπολογίσετε και το αν το κόστος web hosting είναι value for money. Αντίστοιχα σε περίπτωση που θα χρειαστείτε επέκταση του web hosting, ποιές είναι οι δυνατότητες και η τιμολογιακή τους πολιτική.

 

Ξεπεράστε τα εμπόδια με τη GNC Web

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό τον οδηγό χρήσιμο και να σας έδωσε ένα roadmap που μπορείτε να ακολουθήσετε. Η GNC Web βρίσκεται εδώ να σας βοηθήσει να κατασκευάστε την ιστοσελίδα που σας αξίζει.

Προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδων & web design υψηλής ποιότητας για τους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου.

Με κεντρικούς άξονες τον Καινοτόμο Σχεδιασμό, το Responsive Design, το Backend Development και τη Βελτιστοποίηση της Ταχύτητας, φιλοδοξούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για τη κατασκευή της σελίδας σας

 

To project σας, το επόμενο success story μας.

Ελάτε να συνεργαστούμε!

Επικοινωνήστε μαζι μας

Νέα & Ιδέες από το Blog

Διαβάστε όλες τις αναρτήσεις
ECDM Expo 2024

Η GNC Web είχε τη χαρά να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ECDM Expo 2024, τη μεγαλύτερη έκθεση για το ηλεκτρονικό εμπόριο και το ψηφιακό...

Βράβευση για την GNC Web στα e-volution Awards 2024

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τη βράβευση της GNC Web στα e-volution Awards 2024 στην κατηγορία Best in Jewelry, Watches & Accessories με το Bronze...

Διπλή βράβευση για τη GNC Web στα UX/CX Awards 2023

Είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε ότι η GNC Web τιμήθηκε με το Gold Award για την ιστοσελίδα της κορυφαίας νομικής εταιρίας Koutalidis Law Firm και το...

Black Friday 2023 – Απολογισμός και Ανάλυση

Το 2023, η Black Friday είχε μια αξιοσημείωτη επίδραση στην ελληνική αγορά. Τα καταστήματα, ανταποκρινόμενα στην αυξημένη ζήτηση, διεύρυναν την περίοδο των προσφορών, η οποία...

Digital Marketing για Fashion Brands

Στο σύγχρονο και ανταγωνιστικό κόσμο της μόδας, η επιτυχημένη ψηφιακή παρουσία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την επιτυχία κάθε fashion brand.

Local Seo – Τοπικό SEO Τι είναι και πως μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας στα τοπικά αποτελέσματα της google

Μάθετε τα πάντα για την τοπική αναζήτηση της Google και διαβάστε συμβουλές για να κατακτήσετε την κορυφή των τοπικών αποτελεσμάτων.

To project σας, το επόμενο success story μας.

Ελάτε να συνεργαστούμε!

Επικοινωνήστε μαζι μας
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποδοχή», συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.