SEO για E-Shop: Οδηγός για βελτιστοποίηση του καταστήματός σας

Αν είστε ιδιοκτήτης ενός e-shop και θέλετε το site σας να εμφανίζεται στα οργανικά αποτελέσματα, αυτό το άρθρο είναι απαραίτητο για εσάς.
SEO για E-Shop Οδηγός για Βελτιστοποίηση του καταστήματός Σας
SEO για E-Shop Οδηγός για Βελτιστοποίηση του καταστήματός Σας

Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τη σημασία του SEO για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη θέση σας στις μηχανές αναζήτησης. 

Περιεχόμενα

 1. Τι Είναι το SEO και Γιατί το Χρειάζεται Το E-shop Σας;
 2. Τι είναι η οργανική επισκεψιμότητα;
 3. Πώς Να Βελτιστοποιήσετε Τις Περιγραφές Των Προϊόντων
 4. Η Σημασία του URL στο SEO για E-shop
 5. Είναι το Google Ads Υποκατάστατο του SEO;
 6. Πώς να Χρησιμοποιήσετε Keywords για Βελτιστοποίηση;
 7. Προσθέστε reviews προϊόντων
 8. Τι Είναι το On-Page και το Off-Page SEO;
 9. Πώς η Βελτιστοποίηση Επηρεάζει την Επισκεψιμότητα
 10. Μείωση Διπλότυπου Περιεχομένου για Βελτιστοποίηση
 11. SEO Συμβουλές για Κάθε Σελίδα του E-shop Σας
 12. Να φτιάξω blog; Θα βοηθήσει στο SEO για eshop και στις πωλήσεις;
 13. Πόσο καιρό χρειάζεται το SEO για να δουλέψει;

Τι είναι το SEO και γιατί το χρειάζεται το E-shop σας;

Το SEO προέρχεται από τα αρχικά του Search Engine Optimization (Βελτιστοποίηση Για Μηχανές Αναζήτησης). Πρόκειται για μια ισχυρή τεχνική για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος σας. Στοχεύει στη βελτίωση της ορατότητας της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, όπως η Google. Κατανοώντας και εφαρμόζοντας τις αρχές του SEO, δημιουργείτε ευκαιρίες για αύξηση της οργανικής κίνησης, της επισκεψιμότητας και, τελικά, των πωλήσεων σας.

Ας δούμε περιληπτικά τι θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας:

Για την αποτελεσματική βελτιστοποίηση, η χρήση λέξεων-κλειδιών είναι απαραίτητη. Διεξάγετε έρευνα για να βρείτε τα κατάλληλα keywords που σχετίζονται με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Ενσωματώστε αυτές τις λέξεις φυσικά στο περιεχόμενο, τους τίτλους και τις περιγραφές σας.

Όμως, το SEO δεν αφορά μόνο το on-page περιεχόμενο. Εξίσου σημαντικό είναι το off-page SEO, που περιλαμβάνει τακτικές όπως το link-building και την παρουσία σας στα social media. Ενισχύοντας το off-page SEO, δημιουργείτε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη για το e-shop σας.

Οι διαφημίσεις μπορούν να προσφέρουν ένα άμεσο boost στην επισκεψιμότητα, αλλά οι μακροπρόθεσμες στρατηγικές όπως το SEO δεν πρέπει να αγνοούνται. Παρέχουν μια οικονομικά αποδοτική λύση για την αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας.

Επίσης, μια πολύ σημαντική συμβουλή είναι να αποφύγετε το διπλότυπο περιεχόμενο. Οι μηχανές αναζήτησης τιμωρούν τις ιστοσελίδες με επαναλαμβανόμενο περιεχόμενο, επηρεάζοντας αρνητικά την κατάταξή σας. Ταυτόχρονα οι πελάτες σας δεν αίσθανονται εμπιστοσύνη όταν υπάρχουν διπλότυπες (copy paste) περιγραφές για προϊόντα. Επιμεληθείτε το website σας με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε σελίδα προϊόντος να έχει μοναδικές περιγραφές και τίτλους.

Βέβαια βασική προυπόθεση είναι το eshop σας να είναι φτιαγμένο σωστά και χωρίς προβλήματα. Διαβάστε το άρθρο μας για Τα συνηθέστερα λάθη στην κατασκευή eshop.

Και μιας και είμαστε εδώ, δείτε 8 στοιχεία που πρέπει να προσέξετε για την αύξηση πωλήσεων στο eshop σας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή με ένα πολύ βασικό ερώτημα:

Τι είναι η οργανική επισκεψιμότητα;

Η οργανική επισκεψιμότητα είναι ο όγκος των επισκεπτών που φτάνουν στην ιστοσελίδα σας μέσω μη πληρωμένων καναλιών αναζήτησης. Συνήθως, αυτοί οι επισκέπτες βρίσκουν την ιστοσελίδα σας μέσω μηχανών αναζήτησης όπως η Google. Ο στόχος της βελτιστοποίησης είναι να αυξήσει αυτή την οργανική επισκεψιμότητα, προσφέροντας μακροπρόθεσμη αξία.

Η οργανική επισκεψιμότητα αποτελεί μέρος μιας συνολικής ψηφιακής στρατηγικής. Ενσωματώνει τεχνικές on-page και off-page SEO, καθώς και χρήση σωστών λέξεων-κλειδιών. Η σωστή επιλογή και χρήση keywords, μαζί με υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, μπορούν να ενισχύσουν την οργανική παρουσία σας στο διαδίκτυο.

Το καλό SEO επηρεάζει επίσης το branding και αυξάνει την εμπιστοσύνη από τους πελάτες. Όταν οι επισκέπτες βρίσκουν την ιστοσελίδα σας μέσω οργανικής αναζήτησης, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να θεωρήσουν την επιχείρησή σας ως αξιόπιστη.

Η οργανική επισκεψιμότητα είναι ένα KPI της αποτελεσματικότητας της στρατηγικής σας. Κάθε επισκέπτης που έρχεται μέσω οργανικής αναζήτησης είναι μια ευκαιρία για επέκταση της επιχείρησης και αύξηση των πωλήσεων. Είναι, επομένως, ζωτικής σημασίας να επενδύετε στη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για την αύξηση του organic traffic.

SEO για E-Shop Οδηγός για Βελτιστοποίηση του καταστήματός Σας

Πώς να βελτιστοποιήσετε τις περιγραφές των προϊόντων

Οι περιγραφές των προϊόντων είναι καίριο στοιχείο για την επιτυχία σε ένα e-shop. Μαζί με τις φωτογραφίες είναι τα πιο σημαντικά σας assets. Όταν είναι καλά βελτιστοποιημένες, αυξάνουν την οργανική επισκεψιμότητα και βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη.

Εφαρμογή Σωστού Keyword Research

Η επιλογή των κατάλληλων keywords είναι σημαντική. Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Google keyword Planner και Search Console για να εντοπίσετε τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι πελάτες σας αλλά και τον όγκο του.ς.

Χρησιμοποίηση Συνώνυμων και Φράσεων

Ενσωματώστε συνώνυμα και σχετικές φράσεις για να αποφύγετε το keyword stuffing. Αυτό κάνει το κείμενο πιο ευανάγνωστο και δίνει ώθηση στο rank σας. Να είστε δημιουργικοί. Σκεφτείτε εναλλακτικές εκφράσεις με τις οποίες μπορεί να αναζητούν το προϊόν ή την υπηρεσία σας οι χρηστες.

Σύντομες και Σαφείς Προτάσεις

Διατηρήστε τις προτάσεις σας σύντομες και σε ενεργητική φωνή. Αυτό βοηθά τους χρήστες να καταλάβουν γρήγορα τι προσφέρετε. Ταυτόχρονα δημιουργεί δυναμική και ακρίβεια στο κείμενο. Οδηγεί τους χρήστες από τη μια πρόταση στην άλλη. 

Εστιάστε στα Χαρακτηριστικά και τα Πλεονεκτήματα

Μιλήστε για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Βρείτε τα πιο σημαντικά και τα Unique Selling Points και τονίστε τα. Επικεντρωθείτε στα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον καταναλωτή. Δείτε τη σελίδα σαν πωλητή σας και γεμίστε τη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Συμπερίληψη Κριτικών και Testimonial.

Οι κριτικές από πελάτες ενισχύουν την αξιοπιστία. Ταυτόχρονα βοηθούν τις μηχανές αναζήτησεις να καταλάβουν καλύτερα το περιεχόμενό σας. Μην μπείτε στον πειρασμό για ψεύτικες κριτικές. Μια μέτρια αληθινή κριτική είναι καλύτερη από μια ψεύτικη. Φροντίστε να απαντάτε ευγενικά σε όλους.

Χρήση Εικόνων με Alt Text

Προσθέστε εικόνες του προϊόντος με σχετικό alt text. Αυτό βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν το περιεχόμενο της εικόνας. Ταυτόχρονα καθιστούν τη σελίδα σας προσβάσιμη σε e readers για άτομα με προβλήματα όρασης. Τέλος βοηθάει τα προϊόντα σας να εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις των image results. Το τελευταίο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το fashion και jewelry industry.

Προσοχή στο Διπλότυπο Περιεχόμενο

Εξασφαλίστε ότι κάθε περιγραφή προϊόντος είναι μοναδική. Διπλότυπο περιεχόμενο μπορεί να πάρει ποινή από τις μηχανές αναζήτησης. Αν δύο προϊόντα πρέπει να έχουν όμοια περιγραφή, φροντίστε να διαφοροποιήσετε τη δομή του κειμένου. 

Εφαρμόζοντας αυτές τις βέλτιστες πρακτικές, θα καταφέρετε να βελτιστοποιήσετε τις περιγραφές των προϊόντων σας για καλύτερη ορατότητα και αύξηση των πωλήσεων.

Η σημασία του URL στο SEO για E-shop

Ένα καλά δομημένο URL παίζει κρίσιμο ρόλο στη βελτιστοποίηση του e-shop σας. Παρέχει τη δυνατότητα τόσο στους χρήστες όσο και στις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας με ευκολία.

Επιλέγοντας περιγραφικά URL, συμβάλλετε στην αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας. Είναι σημαντικό να ενσωματώνετε κεντρικές λέξεις-κλειδιά που είναι σχετικές με το περιεχόμενο και τα προϊόντα σας. 

Αποφύγετε τη χρήση μη αναγνωρίσιμων συμβόλων ή πολύπλοκων αλφαριθμητικών. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε λέξεις που είναι γνωστές και κατανοητές από το κοινό σας. Σκεφτείτε το URL ως έναν είδος ψηφιακής πινακίδας: θα πρέπει να είναι απλό, ευανάγνωστο και άμεσα κατανοητό.

Μην ξεχνάτε τον ρόλο του On-Page SEO. Τα URL είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής σας και πρέπει να είναι συνεπή με τους τίτλους, τις εικόνες και τις κεφαλίδες της ιστοσελίδας σας. Το URL είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στο Off-Page SEO, δεδομένου ότι πολλές άλλες ιστοσελίδες μπορεί να συνδέσουν το URL σας στο δικό τους περιεχόμενο.

Τα URL υπάρχουν για να μοιράζονται. Τα τοποθετούμε σε αναρτήσεις στα social media, τα στέλνουμε σε messenger apps και μέσω email. Βρίσκονται σε άρθρα ή ακόμα και print. Η συμβουλή μας είναι το url να μην ξεπερνάει τις 5 λέξεις και να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τίτλο της σελίδας

SEO για E-Shop Οδηγός για Βελτιστοποίηση του καταστήματός Σας

Είναι το Google Ads υποκατάστατο του SEO;

Το Google Ads είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για άμεση επισκεψιμότητα και πωλήσεις. Δεν θα πρέπει να θεωρείται ως υποκατάστατο του Search Engine Optimization αλλά ως μέρος της συνολικής σας στρατηγικής. SEO και Google Ads διαθέτουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και λειτουργούν συμπληρωματικά για ολοκληρωμένη διαδικτυακή παρουσία.

Tο Google Ads προσφέρει άμεση ορατότητα και τοποθέτηση στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αποτελεί μια πληρωμένη λύση που απευθύνεται σε χρήστες με συγκεκριμένες ανάγκες ή ερωτήματα. Ωστόσο, όταν σταματήσετε τη διαφήμιση, η θέση σας πέφτει.

Το SEO είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση. Αυξάνει την οργανική επισκεψιμότητα και ενισχύει την αξιοπιστία του e-shop σας. Επιπλέον, έχει το πλεονέκτημα της μεγάλου ROI χωρίς την ανάγκη για διαρκή πληρωμή, σε αντίθεση με το Google Ads. 

Το Google Ads θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως ένα εργαλείο διαφήμισης και προώθησης με στόχο το άμεση traffic και το boost των πωλήσεων. Το SEO συμπληρώνει τις διαφημίσεις δίνοντας αξιοπιστία και καλύπτοντας τα κένα που μπορεί να υπάρχουν. Δεν μπορείτε να τρέχετε διαφημίσεις για κάθε λέξη κλειδί που αντιστοιχεί στη κατάστημά σας.

Οι δύο τεχνικές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αρμονικά για την ανάπτυξη ενός δυναμικού και βιώσιμου e-shop. 

Πώς να χρησιμοποιήσετε Keywords για βελτιστοποίηση

Η σωστή επιλογή και χρήση λέξεων-κλειδιών είναι θεμελιώδης για την επιτυχία του SEO. Αρχίστε με τεχνικές keyword research ώστε να εντοπίσετε τα σωστά όρους που θα βοηθήσουν τους χρήστες να βρουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Μπείτε λίγο στη θέση ενός ανθρώπου που δεν είναι ακόμα πελάτης σας. Πως θα σας έψαχνε σε μια μηχανή αναζήτησης; Έχετε ένα ισχυρό brand name οπότε θα έψαχνε με βάση την ονομασία; Θα αναζητούσε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας ή μήπως θα έψαχνε με βάση τη γεωγραφική του θέση για local επιχειρήσεις; 

Εφαρμογή Keyword Research

Αρχικά, χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Google Keyword Planner για να ανακαλύψετε λέξεις-κλειδιά με υψηλό όγκο αναζήτησης. Επικεντρωθείτε στα όρους που έχουν χαμηλό ανταγωνισμό αλλά υψηλή ζήτηση. Μην ξεχάσετε να δείτε τον όγκο αναζήτησης για τα top selling items σας αλλά και το πως τα ψάχνουν οι χρήστες.

Στην Ελλάδα ένα συχνό φαινόμενο είναι να ψάχνει ο χρήστης ένα προϊόν με βάση το όνομα της μπράντας και όχι του προϊόντος (π.χ Τζιπ).

Συμπερίληψη Συνωνύμων

Μην περιορίζεστε μόνο στις κύριες λέξεις-κλειδιά. Προσθέστε και συνώνυμα ή συναφείς όρους, για να δημιουργήσετε πιο φυσικό και ενδιαφέρον περιεχόμενο. Η εκτεταμένη και επαναλαμβανόμενη χρήση του ίδιου keyword μπορεί να θεωρηθεί ως keyword stuffing. Είναι ένα μέτρο ασφάλειας της Google ώστε να αποφεύγονται black hat τεχνικές για την αλλαγή της μέσης θέσης μιας σελίδας. Ένα καλογραμμένο κείμενο κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και αυξάνει τον χρόνο παραμονής στη σελίδα.  

Χρήση Λέξεων-Κλειδιών σε headers

Ενσωματώστε τις επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά στους τίτλους και τις επικεφαλίδες της ιστοσελίδας σας. Αυτό βοηθάει σε δύο τρόπους: Αρχικά δείχνει στις μηχανές αναζήτησης ότι η σελίδα είναι relevant με τον όρο αναζήτησης και ότι είναι δομημένη λογικά. Σε δεύτερο βαθμό βοηθάει στον αναγνώστει να σπάσει το κείμενο σε segments και να βρει την πληροφορία που αναζητάει άμεσα.

Επεξεργασία Meta Descriptions

Τα meta descriptions πρέπει επίσης να περιέχουν τις επιλεγμένες λέξεις-κλειδιά. Μια καλή συμβουλή είναι να βρίσκονται όσο το δυνατό πιο κοντά στην αρχή της μετα περιγραφής. Φροντίστε να είστε σύντομοι και περιεκτικοί. Μην διαστάσετε να τοποθετήσετε και ένα μικρό call to action. Οι μέτα περιγραφές εμφανίζονται στα αποτελέσματα της αναζήτησης αλλά και στην μικρογραφία του Link σε social media οπότε η δημιουργικότητα μετράει. 

Χρήση στις Εικόνες

Μην ξεχνάτε να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά στις alt ετικέτες των εικόνων. Όπως είδαμε και παραπάνω, αυτό σας ενισχύει με δύο τρόπους. Σε πρώτο βαθμό βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν το περιεχόμενο των εικόνων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορείτε να κάνετε rank και στις αναζητήσεις εικόνας. Και δεύτερον, καθιστά τη σελίδα σας προσβάσιμη σε άτομα με προβλήματα όρασης και ενισχύει το γενικότερο δείκτη accessibility της σελίδας σας.

Ποιοτικό Περιεχόμενο

Οι λέξεις-κλειδιά θα πρέπει να ενσωματώνονται με λειτουργικό τρόπο στο κείμενό σας. Μην ρίχνετε απλά λέξεις μέσα στο copy, δείτε πως λειτουργούν στο σύνολο. Το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και relevant με το κοινό σας. Το ποιοτικό περιεχόμενο ενθαρρύνει την παραμονή των επισκεπτών και την αλληλεπίδραση. Δεν αρκεί να πείσετε τον χρήστη να επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Θα πρέπει να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του ώστε να ολοκληρωθεί το sale. 

Προσθέστε reviews προϊόντων

Η προσθήκη reviews προϊόντων στο e-shop σας αποτελεί μια αποτελεσματική τακτική για βελτίωση του SEO και αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας. Τα θετικά σχόλια από τους πελάτες βελτιώνουν την εμπιστοσύνη και παρέχουν πολύτιμο περιεχόμενο που είναι SEO-friendly. Αυτό συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση των σελίδων προϊόντων στις μηχανές αναζήτησης.

Όταν οι χρήστες γράφουν reviews, χρησιμοποιούν συχνά λέξεις-κλειδιά και φράσεις που είναι σχετικές με το προϊόν. Επίσης τις χρησιμοποιούν με οργανικό τρόπο και φυσική γλώσσα. Αυτό ενισχύει το on-page SEO σας, επιτρέποντάς στη σελίδα να καταλαμβάνει υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Επίσης, η παρουσία πολλαπλών αξιολογήσεων προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία στο περιεχόμενο, αποφεύγοντας τον κίνδυνο του διπλότυπου περιεχομένου.

Μην ξεχνάτε να στοχεύετε την ανάπτυξη και τη βελτίωση του off-page SEO μέσω των reviews. Καλέστε τους πελάτες να μοιραστούν τις αξιολογήσεις τους στα social media, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολύτιμα backlink προς το e-shop σας.

Ένα best practice, ειναι να ενσωματώσετε τα reviews κάτω από την περιγραφή κάθε προϊόντος. Αυτό είναι ιδανικό για την εμπλουτισμένη αναζήτηση, και μπορεί να βοηθήσει τα προϊόντα σας να εμφανίζονται σε  snippets των μηχανών αναζήτησης. Βέβαια θα πρέπει να λάβετε υπ΄ όψιν την αισθητική και το στυλ της παρουσίας σας. Μπορεί αυτό να σας βοηθήσει στο ranking αλλά να δημιουργήσει αρνητική εντύπωση στους επισκέπτες σας. Ιδιαίτερα στα luxury προϊόντα μπορεί να λειτουργήσει ενάντια στο πως επικοινωνείται η ποιότητα της μπράντας σας.

Τέλος, επειδή οι κριτικές είναι δυναμικό περιεχόμενο, αυτό σημαίνει ότι η σελίδα θα είναι συνεχώς ενημερωμένη. Οι μηχανές αναζήτησης προτιμούν τις συχνά ενημερωμένες ιστοσελίδες, επομένως αυτό είναι ένας επιπλέον λόγος για να προσθέσετε reviews στο eshop σας.

Τι Είναι το On-Page και το Off-Page SEO;

Το On-Page και το Off-Page SEO είναι ο τρόπος που χωρίζουμε τις τεχνικές βελτιστοποίησης. Όπως περιγράφει και το όνομά τους μιλαέι για ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε στο ίδιο το κατάστημα ή εκτός της σελίδας μας. Είναι κρίσιμο να κατανοήσετε πώς λειτουργούν, για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε το δυναμικό τους στο μέγιστο.

On-Page SEO: Βελτιστοποίηση Στοιχείων στην Ιστοσελίδα

Στο On-Page SEO, το επίκεντρο είναι στην ίδια την ιστοσελίδα σας. Οι βελτιστοποιήσεις περιλαμβάνουν τη ρύθμιση των τίτλων, των εικόνων, και των κεφαλίδων. Αυτό δημιουργεί ένα φιλικότερο περιβάλλον για τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης. Αξιοποιήστε τεχνικές keyword research για να εντοπίσετε σχετικές λέξεις-κλειδιά και να τις ενσωματώσετε εύστοχα στο περιεχόμενό σας.

Χρήση Μεταδεδομένων και Ετικετών Εικόνων

Είναι σημαντικό να δίνετε σημασία στα μεταδεδομένα, όπως οι meta descriptions και οι title tags. Αυτά βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν το περιεχόμενο της σελίδας σας. Οι ετικέτες εικόνων, όπως τα alt tags, προσθέτουν επιπλέον πληροφορίες που βοηθούν στη βελτιστοποίηση.

Off-Page SEO: Δραστηριότητες Εκτός Ιστοσελίδας

Στο Off-Page SEO, η εστίαση είναι στις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εκτός της ιστοσελίδας σας. Το link building είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης. Τα link από άλλες ιστοσελίδες μπορούν να σας ωθήσουν προς τα πάνω στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ενεργητική Συμμετοχή στα Social Media

Τα social media είναι άλλη μια σημαντική πτυχή του Off-Page SEO. Ο ενεργός ρόλος σας στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του brand σας και να δημιουργήσει ευκαιρίες για νέα links.

Τόσο το On-Page όσο και το Off-Page SEO είναι καίριες διαδικασίες που συνεργάζονται για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και την αύξηση της οργανικής κυκλοφορίας στην ιστοσελίδα σας. Εφαρμόζοντας αυτές τις μεθόδους μπορείτε να αξιοποιήσετε το σύνολο των δυνατοτήτων του digital marketing.

Πώς η τεχνική βελτιστοποίηση επηρεάζει την επισκεψιμότητα

Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα. Το SEO ενός eshop έχει και την τεχνική του πλευρά. Ένας κύριος παράγοντας που αναγνωρίζει η Google είναι η εμπειρία του χρήστη. Αυτό έχει να κάνει με το πως ο χρήστης βλέπει την πληροφορία που θέλετε να μεταδώσετε. 

Χρόνος Φόρτωσης 

Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας είναι καίριας σημασίας. Ενας γρήγορος ιστότοπος διευκολύνει τους επισκέπτες να βρουν αυτό που ψάχνουν, αυξάνοντας τις πιθανότητες για υψηλότερες πωλήσεις και επισκεψιμότητα. Η ταχύτητα μετριέται τόσο για το desktop όσο και για τη mobile version του Site σας. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πως η Google βλέπει την ταχύτητα σας εδώ: https://pagespeed.web.dev/

Εμπειρία Χρήστη

Η σελίδα δεν αρκεί να είναι γρήγορη, θα πρέπει να είναι φτιαγμένη με τρόπο ώστε να ενθαρρύνει την πλοήγηση. Παράγοντες οι οποίοι προσμετρούνται είναι:

 • Έχουν οι σελίδες καλά Core Web Vitals;
 • Οι σελίδες εμφανίζονται με ασφαλή τρόπο;
 • Το περιεχόμενο είναι mobile friendly;
 • Το περιεχόμενο δεν διαθέτει υπερβολικό αριθμό διαφημίσεων που αποσπούν την προσοχή ή παρεμβαίνουν στο κύριο περιεχόμενο;
 • Δεν υπάρχουν παρεμβατικές διαφημίσεις στις σελίδες;
 • Πόσο εύκολα μπορούν οι επισκέπτες να πλοηγηθούν ή να εντοπίσουν το κύριο περιεχόμενο των σελίδων σας;
 • Έχει σχεδιαστεί η σελίδα έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν εύκολα να διακρίνουν το κύριο περιεχόμενο από το συμπληρωματικό της σελίδας σας;

Μείωση διπλότυπου περιεχομένου για βελτιστοποίηση

Η εξάλειψη διπλότυπου περιεχομένου είναι ένα σημαντικό βήμα στη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το διπλότυπο περιεχόμενο μπορεί να καταστρέψει την αξιοπιστία και την επισκεψιμότητά σας, και μάλιστα να οδηγήσει σε ποινικοποίηση από τη Google και άλλες μηχανές αναζήτησης.

Αρχικά, ελέγξτε όλες τις σελίδες της ιστοσελίδας σας για διπλότυπο περιεχόμενο. Χρησιμοποιήστε εργαλεία ή υπηρεσίες για να εντοπίσετε τυχόν επαναλήψεις. Αν βρείτε διπλότυπα, διαγράψτε τα ή αναδιατυπώστε τα κείμενα ώστε να είναι μοναδικά.

Κάθε σελίδα προϊόντος πρέπει να έχει μοναδικό περιεχόμενο, όπως μοναδικές περιγραφές, τίτλους και ετικέτες. Αυτό βοηθάει στη βελτίωση του On-Page SEO και στην προσέλκυση οργανικής επισκεψιμότητας. Όπως αναφέραμε, διερευνήστε αν αξίζει να προσθέσετε αξιολογήσεις και κριτικές όπου είναι δυνατόν, καθώς αυτά προσφέρουν πρόσθετο, μοναδικό περιεχόμενο.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε SEO-friendly λέξεις-κλειδιά, αλλά να αποφεύγετε το keyword stuffing. Χρησιμοποιήστε συνώνυμα και παραλλαγές των λέξεων-κλειδιών για να διατηρήσετε το περιεχόμενο φρέσκο και ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, αν η λέξη-κλειδί είναι “βελτιστοποίηση”, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όρους όπως “SEO” ή “βελτίωση μηχανών αναζήτησης” ως εναλλακτικούς.

Τέλος, εστιάστε στην παροχή υψηλής ποιότητας, ενημερωτικού και χρήσιμου περιεχομένου. Αυτό θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του διπλότυπου περιεχομένου και θα βελτιώσει επίσης το user experience.

SEO για E-Shop Οδηγός για Βελτιστοποίηση του καταστήματός Σας

SEO Συμβουλές για κάθε σελίδα του E-shop σας

Tο SEO optimization για το e-shop σας είναι απαραίτητο για την επίτευξη υψηλών ποσοστών επισκεψιμότητας και καλύτερης ορατότητας στις μηχανές αναζήτησης. Εδώ είναι μερικές βασικές SEO συμβουλές για κάθε τύπο σελίδας του e-shop σας.

Κύρια Σελίδα

Για την κύρια σελίδα, εστιάστε στα βασικά keywords που περιγράφουν την επιχείρησή σας. Σκεφτείτε τις φράσεις που θα χρησιμοποιούσε ένας πελάτης για να βρει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Ενσωματώστε αυτά τα keywords στους τίτλους, τις επικεφαλίδες και το περιεχόμενο για βέλτιστα αποτελέσματα.

Σελίδες Προϊόντων

Στις σελίδες προϊόντων, χρησιμοποιήστε περιγραφικές λέξεις-κλειδιά που είναι σχετικές με το συγκεκριμένο προϊόν. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τύπο, χρώμα, μέγεθος ή άλλες λεπτομέρειες που οι πελάτες ίσως αναζητούν. Βεβαιωθείτε ότι αυτές οι λέξεις εμφανίζονται στον τίτλο της σελίδας, τις επικεφαλίδες και τις περιγραφές προϊόντων.

Σελίδες Κατηγοριών

Οι σελίδες κατηγοριών είναι ο καλύτερος τόπος για να στοχεύσετε γενικότερες λέξεις-κλειδιά που είναι αντιπροσωπευτικές των κατηγοριών προϊόντων σας. Για παράδειγμα, αν πουλάτε έπιπλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λέξεις όπως “καναπέδες”, “τραπεζαρίες” ή “κρεβάτια”.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η χρήση συνωνύμων και συναφών όρων μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή του keyword stuffing. Για παράδειγμα, αντί να χρησιμοποιείτε πάντα τη λέξη “καναπές”, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικούς όρους όπως “σαλόνι” ή “θέση ξεκούρασης”.

Τέλος, οι ενεργητικές φωνές και οι σύντομες προτάσεις είναι easy to read. Βοηθούν τον αναγνώστη να καταλάβει γρήγορα το μήνυμα που προσπαθείτε να μεταδώσετε. Ακολουθώντας αυτές τις βέλτιστες πρακτικές, είστε ένα βήμα πιο κοντά στη βελτιστοποίηση του e-shop σας για τις μηχανές αναζήτησης.

Να φτιάξω blog; Θα βοηθήσει στο SEO για eshop και στις πωλήσεις

Αναρωτιέστε αν ένα blog μπορεί να ενισχύσει το SEO και τις πωλήσεις του e-shop σας; Η απάντηση είναι “ναι.” Ενας καλά δομημένος ιστότοπος blog μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη στρατηγική για τη βελτιστοποίηση σε μηχανές αναζήτησης  και την αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας. 

Βελτιώστε το On-Page SEO

Η προσθήκη ενός blog μπορεί να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε τεχνικές On-Page SEO με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά και φράσεις που είναι σχετικές με το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρετε.

Διασύνδεση Με Σελίδες Προϊόντων

Στα άρθρα σας, εισάγετε εσωτερικούς συνδέσμους (internal links) προς σελίδες προϊόντων. Αυτό βοηθά στη διασύνδεση και αυξάνει την πιθανότητα καλύτερης κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ενισχύστε το Off-Page SEO

Το περιεχόμενο του blog σας είναι ιδανικό για link-building, μια σημαντική συνιστώσα του Off-Page SEO. Συνεργαστείτε με άλλους ιστότοπους και ανταλλάξτε συνδέσμους για να αυξήσετε την αξιοπιστία σας. Διερευνήστε αν αξίζει να κάνετε guest blogging σε άλλα website με στόχο να κερδίσετε backlinks. 

Κερδίστε Εμπιστοσύνη και Αυξήστε τις Πωλήσεις

Τα ενημερωτικά άρθρα που παρέχουν αξία μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών. Εκμεταλλευτείτε αυτή την λειτουργία τους για να προωθήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Επηρεάστε την Αγοραστική Συμπεριφορά

Σκεφτείτε το blog ως ένα εργαλείο που επηρεάζει την αγοραστική συμπεριφορά. Κοινοποιήστε κριτικές προϊόντων, συμβουλές χρήσης και άλλες πληροφορίες που είναι χρήσιμες για τους καταναλωτές.

Συνοψίζοντας: Πόσο καιρό χρειάζεται το SEO για να δουλέψει;

Ο χρόνος που απαιτείται για την επιτυχή εφαρμογή του SEO διαφέρει ανάλογα με πολλούς παράγοντες. Γενικά, το SEO είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που απαιτεί συνεχή προσοχή. Αρχικά, η ανάλυση λέξεων-κλειδιών είναι βασική. Ερευνήστε και εντοπίστε τις λέξεις και φράσεις που οι χρήστες χρησιμοποιούν για να βρουν προϊόντα ή υπηρεσίες σαν τις δικές σας. Μπορείτε να δείτε αν συγκεκριμένες λέξεις έχουν περιοδικότητα (πχ χριστουγεννιάτικα στολίδια, μαγιό κ.ο.κ) που θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε. 

Η εφαρμογή των λέξεων-κλειδιών σε μορφολογικό επίπεδο είναι εξίσου σημαντική. Εστιάστε στο on-page SEO, το οποίο περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση τίτλων, εικόνων και κεφαλίδων.

Μην παραμελείτε το off-page SEO. Το link building και η προώθηση μέσω social media μπορούν να αυξήσουν την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη στο brand σας. Αποφεύγετε διπλότυπο περιεχόμενο, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ποινές από τις μηχανές αναζήτησης. Βεβαιωθείτε ότι κάθε σελίδα, είτε είναι κύρια σελίδα, σελίδα προϊόντος ή σελίδα κατηγορίας, έχει μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο.

Ποιός είναι λοιπόν ο χρόνος που απαιτείται; Ένα rule of thumb στο blogging είναι ότι χρειάζεστε τουλάχιστον 30 blog posts για να αρχίσετε να βλέπετε αν κινείστε στην σωστή πορεία με τη στρατηγικής σας. Μπορεί να χρειαστούν από 3 έως 6 μήνες για να δείτε σημαντικά αποτελέσματα. Αλλά θυμηθείτε, η διαδικασία του SEO είναι δυναμική και απαιτεί τακτικές ενημερώσεις. Είναι ένας διαρκής κύκλος βελτιστοποίησης, παρακολούθησης, αναθεώρησης και προσαρμογής. Θα πρέπει να ενημερώνετε παλιές σελίδες και να δημιουργείτε φρέσκο περιεχόμενο. 

Ταυτόχρονα οι μηχανές αναζήτησης κάνουν συχνές αλλαγές στους αλγόριθμούς τους. Οπότε θα πρέπει να ενημερώνεστε και να προσαρμόζετε τη σελίδα σας αντίστοιχα. 

Το SEO είναι ένα όμορφο ταξίδι αλλά θέλει προσοχή. Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στη δημιουργικότητα και τα τεχνικά θέματα που θα πρέπει να τηρείτε. 

To project σας, το επόμενο success story μας. Ελάτε να συνεργαστούμε!
Επικοινωνήστε μαζι μας

Νέα & Ιδέες από το Blog

Διαβάστε όλες τις αναρτήσεις
Βράβευση για την GNC Web στα e-volution Awards 2024

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τη βράβευση της GNC Web στα e-volution Awards 2024 στην κατηγορία Best in Jewelry, Watches & Accessories με το Bronze...

Black Friday 2023 – Απολογισμός και Ανάλυση

Το 2023, η Black Friday είχε μια αξιοσημείωτη επίδραση στην ελληνική αγορά. Τα καταστήματα, ανταποκρινόμενα στην αυξημένη ζήτηση, διεύρυναν την περίοδο των προσφορών, η οποία...

Διπλή βράβευση για τη GNC Web στα UX/CX Awards 2023

Είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε ότι η GNC Web τιμήθηκε με το Gold Award για την ιστοσελίδα της κορυφαίας νομικής εταιρίας Koutalidis Law Firm και το...

Digital Marketing για Fashion Brands

Στο σύγχρονο και ανταγωνιστικό κόσμο της μόδας, η επιτυχημένη ψηφιακή παρουσία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την επιτυχία κάθε fashion brand.

Local Seo – Τοπικό SEO Τι είναι και πως μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας στα τοπικά αποτελέσματα της google

Μάθετε τα πάντα για την τοπική αναζήτηση της Google και διαβάστε συμβουλές για να κατακτήσετε την κορυφή των τοπικών αποτελεσμάτων.

Αύξηση πωλήσεων για eshop: 8 στοιχεία που πρέπει να προσέξετε

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του e-commerce! Η δημιουργία ενός e-shop είναι σίγουρα ένα σημαντικό βήμα για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας και να επεκτείνετε την...

To project σας, το επόμενο success story μας. Ελάτε να συνεργαστούμε!
Επικοινωνήστε μαζι μας
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποδοχή», συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.