Ο ρόλος του web design στην κατασκευή e-shop

Το web design είναι ο κυριότερος παράγοντας στην κατασκευή eshop, ιστοσελίδων και την απόδοση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος
Ο ρόλος του web design στην κατασκευή e-shop
Ο ρόλος του web design στην κατασκευή e-shop

Η Σημασία του Web Design στις Πωλήσεις του e-shop είναι αδιαμφισβήτητη.

Ας μιλήσουμε λίγο για το ποιοι παράγοντες του σχεδιασμού επηρεάζουν τη λειτουργία και την απόδοσή:

  • Το σωστό design προσελκύει πελάτες στο eshop σας και κρατάει το ενδιαφέρον τους. Δεν πρόκειται απλώς για δημιουργία μιας “όμορφης εμφάνισης”, αλλά για λειτουργικότητα. Σωστές επιλογές χρωμάτων, τυπογραφίας και διάταξης αυξάνουν την αποτελεσματικότητα.
  • Η ευχρηστία σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι κρίσιμη. Εάν ο χρήστης αντιμετωπίσει προβλήματα κατα τη διάρκεια του browsing, θα εγκαταλείψει την αγορά. Επίσης, τα Call-to-Action buttons πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα και κατανοητά. Οδηγούν τον πελάτη στο επόμενο βήμα, αυξάνοντας τις πωλήσεις.
  • Η ταχεία φόρτωση της σελίδας (loading time) είναι εξίσου σημαντική. Κανείς δεν θέλει να περιμένει περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα. Η ταχύτητα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη διάρκεια παραμονής και τις πωλήσεις. Είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρρεάζει τη θέση σας στα οργανικά α
  • ποτελέσματα της Google.
  • Το SEO επίσης παίζει σημαντικό ρόλο. Καλή οργάνωση στην κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος και ποιοτικό περιεχόμενο βελτιώνουν τη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σε κάθε βήμα, η GNC Web σας καθοδηγεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Μοτο μας είναι η κατασκευή ιστοσελίδων με έμφαση στη λειτουργικότητα, την ταχύτητα και την ευχρηστία. Εστιάζουμε στη δημιουργία μιας δυναμικής εμπειρίας που οδηγεί σε εγγυημένη αύξηση των πωλήσεων και στην επιτυχία της επιχείρησής σας.

Το web design είναι ένας από του κυριότερους παράγοντες στην κατασκευή eshop, ιστοσελίδων και την απόδοση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος

 Η σημασία του Web Design στις Πωλήσεις ενός e-shop είναι αδιαμφισβήτητη. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τόσο την αισθητική πλευρά του design όσο και τη λειτουργική. Θα δούμε πως οι δύο πλευρές αλληλοσυμπληρώνουν η μία την άλλη και πως δημιουργούν μια ευχάριστη εμπειρία για τον χρήστη.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για το ποιοι παράγοντες του σχεδιασμού επηρεάζουν τη λειτουργία και την απόδοσή:

  • Ο ρόλος του design είναι προσελκύει πελάτες στο eshop σας και κρατάει το ενδιαφέρον τους. Δεν πρόκειται απλώς για δημιουργία μιας “όμορφης εμφάνισης”, αλλά για λειτουργικότητα. Σωστές επιλογές χρωμάτων, τυπογραφίας και διάταξης αυξάνουν την αποτελεσματικότητα.
  • Η ευχρηστία σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι κρίσιμη. Εάν ο χρήστης αντιμετωπίσει προβλήματα κατα τη διάρκεια του browsing, θα εγκαταλείψει την αγορά. Επίσης, τα Call-to-Action buttons πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα και κατανοητά. Οδηγούν τον πελάτη στο επόμενο βήμα, αυξάνοντας τις πωλήσεις.
  • Η ταχεία φόρτωση της σελίδας (loading time) είναι εξίσου σημαντική. Κανείς δεν θέλει να περιμένει περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα. Η ταχύτητα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη διάρκεια παραμονής και τις πωλήσεις. Είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρρεάζει τη θέση σας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.
  • Το SEO επίσης παίζει σημαντικό ρόλο. Καλή οργάνωση στην κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος και ποιοτικό περιεχόμενο βελτιώνουν τη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σε κάθε βήμα, η GNC Web σας καθοδηγεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Μοτο μας είναι η κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων με έμφαση στη λειτουργικότητα, την ταχύτητα και την ευχρηστία. Εστιάζουμε στη δημιουργία μιας δυναμικής εμπειρίας που οδηγεί σε αύξηση των πωλήσεων και στην επιτυχία της επιχείρησής σας.

 

Συνοχή Σχεδίασης και Branding στην κατασκευή eshop

Συνοχή Σχεδίασης και Branding στην κατασκευή eshop

Η συνοχή στο design και το branding είναι απαραίτητη για την επιτυχία του e-shop σας: Όταν οι πελάτες βλέπουν συνέπεια, κερδίζετε την εμπιστοσύνη τους.

Στη GNC Web, θέτουμε το branding στο κεντρο της σχεδιαστικής διαδικασίας. Χρησιμοποιούμε χρωματικές παλέτες και τυπογραφικά στοιχεία (πχ γραμματοσειρές) που ταιριάζουν με την ταυτότητα της επιχείρησής σας. Ο στόχος είναι να κάνουμε την εμπειρία αγοράς ολοκληρωμένη και ευχάριστη. Ομοιόμορφα γραφιστικά στοιχεία και σχεδιασμός βοηθούν στο να εντυπωθούν στη μνήμη του χρήστη τα χρώματα, λογότυπο και aesthetics του brand σας.

Επιλογή Χρωμάτων για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Τα χρώματα και τα τυπογραφικά στοιχεία είναι παράγοντες που καθορίζουν την πρώτη εντύπωση. Στη GNC Web, αναλύουμε τις ανάγκες της επιχείρησής σας και επιλέγουμε τα κατάλληλα χρώματα. Η χρωματική παλέτα θα πρέπει να αντανακλά την εταιρική σας ταυτότητα και να είναι αισθητικά ευχάριστη. Φροντίζουμε να είναι εναρμονισμένη με τα κυρίαρχα χρώματα της μπράντας σας έτσι ώστε να δημιουργείται μια οπτική συνέχεια μεταξύ της φυσικής και digital αγοραστικής εμπειρίας.

Πέρα από ένα brand identity όμως, χρησιμοποιούμε χρώματα για να επηρεάσουμε την ψυχολογία του καταναλωτή. Όλοι θυμόμαστε το κόκκινο της Lacta πχ, ένα χρώμα που εκφράζει πάθος, αγάπη, ένταση, δυναμισμό. Έτσι λοιπόν αν η επιχείρησή σας είναι eco friendly, διακριτικές αποχρώσεις του πράσινου μεταφέρουν ιδέες όπως οικολογία και απλότητα.  

Τυπογραφικά στοιχεία και γραμματοσειρές

Στην τυπογραφία, προτιμούμε καθαρές και αναγνώσιμες γραμματοσειρές. Αυτό διευκολύνει τον χρήστη και καθιστά την εμπειρία πιο φιλική. Ταυτόχρονα φροντίζουμε να διαπνέονται από τη δυναμική που θέλετε να επικοινωνήσετε.  Βασίζουμε τις επιλογές μας πάνω στο font psychology.

Ας δώσουμε ένα παράδειγμα: Τα Serif fonts μεταφέρουν ένα κλασικό, σχεδόν παραδοσιακό στυλ, γι’ αυτό χρησιμοποιούνται πολύ από δικηγορικές εταιρίες και “παραδοσιακές μπράντες”.  Αντίστοιχα τα script fonts μιμούνται την ανθρώπινη γραφή και επικοινωνούν χάρη, κομψότητα και δημιουργικότητα. Τέλεια επιλογή για handmade luxury items.  

Εμπειρία Χρήστη και Πωλήσεις στο ηλεκτρονικό κατάστημα σας

Η εμπειρία χρήστη (User Experience) διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στις πωλήσεις ενός e-shop. Στη GNC Web, αναλύουμε διεξοδικά τις ανάγκες των χρηστών για να δημιουργήσουμε σχεδιαστικές λύσεις που αποφέρουν αποτελέσματα. Εύκολη πλοήγηση, καθαρός σχεδιασμός και ολοκληρωμένες διαδικασίες αγοράς (3 click buy) είναι στοιχεία που εξασφαλίζουν υψηλές πωλήσεις. 

Εύκολη πλοήγηση

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να μπείτε σε ένα eshop με στόχο να αγοράσετε κάτι αλλά να μην μπορείτε να βρείτε το προιόν γιατί η πλοήγηση στη σελίδα να είναι από δύσκολη έως ακατόρθωτη. Ή να είναι cluttered με γραφιστικά στοιχεία που δεν έχουν κάποια χρησιμότητα και δεν μπορείτε να βρείτε το checkout button. Αποτέλεσμα: να παρατάτε το καλάθι αγορών. 

Η εύκολη πλοήγηση σε ηλεκτρονικά καταστήματα είναι μια τέχνη από μόνη της. Ο σχεδιαστής μπαίνει στην ψυχολογία του χρήστη και φροντίζει κάθε στοιχείο του UI να είναι εκεί που το περιμένει. Έτσι ή πλοήγηση είναι απρόσκοπτη και οργανική. 

Καθαρός σχεδιασμός

Όταν μιλάμε για καθαρό σχεδιασμό δεν μιλάμε απαραίτητα για minimal design. Εννοούμε τη σωστή τοποθέτηση και οριοθέτηση των design elements της ιστοσελίδας σας με τέτοιο τρόπο ώστε ο τελικός χρήστης να ξέρει ανα πάσα στιγμή ακριβώς που βρίσκεται και που θέλει να πάει. Στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η σαφήνεια είναι σημαντική.

Αναρωτηθείτε:

Μπορεί ο χρήστης να βρει εύκολα ποιοί είναι οι τρόποι πληρωμής και παραγγελίας; Γίνεται κατανοητό αν μπορεί να πληρώσει με κάρτα, τραπεζική κατάθεση, paypal ή αντικαταβολή;

Το less is more είναι ένα key point στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος: επιλέγουμε στοιχεία σχεδιασμού με άξονα τη χρηστικότητα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάτι απλό όπως ένα size guide ή color coded  CTA Buttons για τη διευκόλυνση της αγοραστικής εμπειρίας.

Ο ρόλος των CTA (Call-to-Action) Buttons 

Τα Call-to-Action (CTA) buttons είναι απαραίτητα για την καθοδήγηση των χρηστών. Στη GNC Web, προτείνουμε την τοποθέτηση και σχεδίαση ελκυστικών CTA buttons με άξονα τη σαφήνεια του μηνύματος. Αυτό μπορεί να γίνει λεκτικά ή με τη χρήση εικόνας. Προωθούμε τις κυριότερες ενέργειες, όπως “Αγορά τώρα” ή “Επικοινωνία“, για να διευκολύνουμε την άμεση αγοραστική δράση. Η στόχευση και η σαφήνεια στα CTA buttons αυξάνουν τις πιθανότητες μετατροπής και, κατ’ επέκταση, τις πωλήσεις.

Ταχύτητα και Προσαρμοστικότητα

Η ταχύτητα φόρτωσης και η προσαρμοστικότητα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του user experience.  Σίγουρα θα έχετε συναντήσει website που δυσκολεύονται να φορτώσουν ή μπορεί να μην φορτώνουν καθόλου. Εικόνες που εμφανίζονται αργά και μη βελτιστοποιημένα βίντεο που “σπάνε”.

Ή ακομα πιο σύνηθες, θέλετε να αγοράσετε ένα προιον μέσω eshop και αντιλαμβάνεστε ότι η σελίδα είναι desktop only με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να πλοηγηθείτε μέσα από tablet ή smartphone. 

Αργές ιστοσελίδες απωθούν τους χρήστες, ενώ η ικανότητα προσαρμογής σε διάφορες συσκευές εξασφαλίζει ευρύτερη πρόσβαση. Στη GNC Web, εφαρμόζουμε τεχνικές για βελτιστοποίηση της ταχύτητας και δημιουργούμε responsive designs. Αυτό εξασφαλίζει μια παρουσία στο διαδίκτυο που διέπεται από ευκολία χρήσης και συνοχή για τον χρήστη.

SEO και Web Design στη δημιουργία eshop

Η σύνδεση μεταξύ SEO και Web Design είναι ισχυρότερη από ό,τι φαίνεται επιφανειακά. Στη GNC Web, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της ολοκληρωμένης προσέγγισης σε αυτά τα δύο στοιχεία. Ένας καλά σχεδιασμένος ιστότοπος με ισχυρό search engine optimization αυξάνει την ορατότητα και κατα συνέπεια τις πωλήσεις.

Βελτιστοποιούμε τη δομή της ιστοσελίδας, τις εικόνες και το περιεχόμενο, στοχεύοντας στην αύξηση της μέσης θέσης στις μηχανές αναζήτησης. Η συνεργασία μας με τους πελάτες είναι συνεχής, για να διασφαλίσουμε ότι οι στόχοι που θέτουμε επιτυγχάνονται συστηματικά.

On-Page Search Engine Optimization Τεχνικές

Οι On-Page τεχνικές είναι κρίσιμες για την επιτυχία ενός ιστοτόπου. Στη GNC Web, εφαρμόζουμε μια σειρά από best practices. Χρησιμοποιούμε καταλληλότητα κλειδιών λέξεων, προωθούμε την εσωτερική σύνδεση (internal links) και βελτιστοποιούμε τις meta περιγραφές.

Επιπλέον, τοποθετούμε στοχευμένα τις ετικέτες H1, H2 και H3 για να βοηθήσουμε τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν καλύτερα τη δομή του περιεχομύνου. Αυτές οι τεχνικές αποτελούν ένα μικρό μέρος της συνολικής στρατηγικής μας για την αύξηση της ορατότητας και της αποδοτικότητας του ιστοτόπου σας.

Πώς η GNC Web Μπορεί να Βελτιώσει τις Πωλήσεις του eshop σας 

Η GNC Web είναι εδώ για να καταστήσει το e-shop σας πιο αποδοτικό και κερδοφόρο. Με τη χρήση σύγχρονων τεχνικών web design, αισθητικής και αυτοματοποίησης, επιδιώκουμε τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων σας. 

Η συνοχή σχεδίασης και branding αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο, εξασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα της εικόνας της εταιρείας σας.

Η εξαιρετική εμπειρία χρήστη (UX) αυξάνει τις πιθανότητες επαναληπτικών αγορών και προωθεί την πελατειακή εμπιστοσύνη. Τα CTA buttons και η ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων αποτελούν βασικούς παράγοντες στη διαδικασία αυτή.

Η στρατηγική μας στο search engine optimization συμβαδίζει με το design, γεγονός που ενισχύει την online παρουσία σας. Με τη χρήση on-page SEO τεχνικών, διασφαλίζουμε ότι το e-shop σας θα είναι εύκολα ανιχνεύσιμο από τους καταναλωτές.

Η GNC Web σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη βελτίωση των πωλήσεων του e-shop σας. Από το design μέχρι τη βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης, τα πάντα είναι σχεδιασμένα για να σας βοηθήσουν να φτάσετε στους στόχους σας.

Έχουμε την εμπειρία ώστε η κατασκευή και προώθηση του eshop σας να πραγματοποιηθεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

To project σας, το επόμενο success story μας.

Ελάτε να συνεργαστούμε!

Επικοινωνήστε μαζι μας

To project σας, το επόμενο success story μας.

Ελάτε να συνεργαστούμε!

Επικοινωνήστε μαζι μας
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποδοχή», συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.