Kατασκευή ιστοσελίδας για εξαγωγικές επιχειρήσεις

Μέσω της ψηφιακής μετάβασης, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις έχουν μια μοναδική ευκαιρία για ανάπτυξη και επιτυχία στη διεθνή αγορά. Σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσετε πως μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή την ευκαιρία.
κατασκευή ιστοσελίδας για εξαγωγικές επιχειρήσεις
κατασκευή ιστοσελίδας για εξαγωγικές επιχειρήσεις

Η δυνατότητα να φτάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε πελάτες σε όλο τον κόσμο ανοίγει νέες πόρτες για την ανάπτυξη και την αύξηση των εσόδων. Η κατασκευή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι απαραίτητη για την αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας.

Ας μιλήσουμε όμως λίγο με αριθμούς: 

Η κατάσταση των εξαγωγών της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει μια αναγέννηση και έχει εξελιχθεί θετικά. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών στο ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε από το 22% το 2010 στο 41% το 2021. Αυτό δείχνει μια σαφή τάση προς την οικονομική εξωστρέφεια.

Ταυτόχρονα παρατηρούμε και μια διαφοροποίηση στον εξαγωγικό τομέα. Ειδικά στις εξαγωγές αγαθών, έχει σημειωθεί θεαματική βελτίωση, με αύξηση από 21,2 δισ. ευρώ το 2010 σε 40 δισ. ευρώ το 2021.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τον ρόλο της ιστοσελίδας ως ισχυρό εργαλείο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Θα αναλύσουμε τα οφέλη που προσφέρει, τα βήματα για την κατασκευή μιας αποτελεσματικής ιστοσελίδας, και πώς αυτή μπορεί να συμβάλει στην επιτυχία της εξαγωγικής σας επιχείρησης στην παγκόσμια αγορά. Από ένα εντυπωσιακή design μέχρι την δυναμική λειτουργικότητα και το user experience, θα αναδείξουμε τα κλειδιά για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα εντυπωσιάσει τον επισκέπτη και θα ανοίξει νέες προοπτικές για την επιχείρησή σας.

Ο ρόλος μιας ιστοσελίδας εξαγωγικής επιχείρησης στη διεθνή αγορά

Μια καλοφτιαγμένη ιστοσελίδα αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε εξαγωγική επιχείρηση. Η ψηφιακή παρουσία μεταφράζεται σε επιχειρηματικές ευκαιρίες. Μία καλά δομημένη ιστοσελίδα επιτρέπει σε μια επιχείρηση να απευθύνεται σε διεθνές κοινό. Αυτό σημαίνει πρόσβαση σε νέες αγορές και πελάτες πέρα από τα στενά εθνικά σύνορα.

Η πρόσβαση σε ένα διεθνές πελατολόγιο είναι αναγκαία για την σωστή ανάπτυξη μιας εξαγωγικής επιχείρησης. Μια επαγγελματική ιστοσελίδα επιτρέπει την εύκολη επέκταση σε νέες αγορές χωρίς την ανάγκη για φυσική παρουσία.

Μια ιστοσελίδα βελτιώνει την εικόνα μιας επιχείρησης σας. Στη GNC σχεδιάζουμε website με κεντρικό άξονα την αξιοπιστία και το brand image. Μέσω αυτού του συνδιασμού δημιουργείται θετική πρώτη εντύπωση που συμβάλλει στην δημιουργία εμπιστοσύνης από τους εν δυνάμει πελάτες.

Φροντίζουμε ο ιστότοπός σας να αντανακλά επαγγελματισμό και ποιότητα. Μια ιστοσελίδα μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις και να διευρύνει το δίκτυο πελατών. Με τη δυνατότητα διασύνδεσης με διεθνείς αγορές, οι ευκαιρίες για πωλήσεις αυξάνονται.

Η ιστοσελίδα λειτουργεί ώς διαδικτυακό showcase προϊόντων και υπηρεσιών. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες σας να εξερευνούν τα τους δικούς τους . Η διαδικτυακή παρουσία ανοίγει την πόρτα για νέες συνεργασίες και δίκτυα. Αυτό οδηγεί σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία στον τομέα των εξαγωγών.

Ας δούμε αναλυτικά πως η ιστοσελίδα μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση σας:

Διεθνής Προβολή

Μια ιστοσελίδα επιτρέπει στην επιχείρηση σας να προβληθεί παγκοσμίως. Οι πελάτες από διάφορες χώρες μπορούν να ανακαλύψουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησης και να επικοινωνήσουν μαζί της. Επιπλέον το site σας λειτουργεί ως  ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις και τα χρονικά πλαίσια του εξαγωγικού εμπορίου.  

Ενίσχυση του Branding

Μια επαγγελματική ιστοσελίδα βοηθά στη δημιουργία ενός ισχυρού brand image για την επιχείρηση. Ο σχεδιασμός, το λογότυπο και το περιεχόμενο μπορούν να αναδείξουν την εταιρική ταυτότητα και την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών. Στη GNC Web φροντίζουμε το design να αντιπροσωπεύει την επιχείρηση μέσα από χρωματικούς συνδιασμούς και τη χρήση brand elements ως μέρος του σχεδιασμού.

Διέισδυση σε νέες αγορές

Το website σας αποτελεί τον μεγαλύτερο σύμμαχό σας για διείσδυση σε νέες αγορές. Μπορείτε να προβάλλετε να ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρετε ως επιχείρηση, αναλυτικές πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας αλλά και προσφορές. Αφήστε την ιστοσελίδα να δουλέψει για εσάς.  

Επικοινωνία με τον Πελάτη

Μέσω της ιστοσελίδας, οι πελάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με την επιχείρηση, να κάνουν ερωτήσεις, να ζητήσουν πληροφορίες και να κάνουν παραγγελίες, αυξάνοντας την προσβασιμότητα. Ταυτόχρονα μπορείτε να δημιουργήσετε πεδία με πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας ώστε να διευκολύνετε την παροχή της σωστής πληροφορίας προς το κοινό που την αναζητά.

Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν μια ποιοτική και επαγγελματική ιστοσελίδα έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά. Μπορούν να ενεργήσουν αποτελεσματικά σε σχέση με ανταγωνιστές που δεν διαθέτουν ιστοσελίδα ή βασίζονται απλά στην παρουσία τους σε social media. Με ένα SEO friendly website μπορείτε να αναδειχθείτε σε top searching site σε αναζητήσεις σχετικές με το industry σας.

Καλύτερη Εξυπηρέτηση των Πελατών

Ένα καλοσχεδιασμένο website που παρέχει τις σωστές πληροφορίες λειτουργεί ως customer service. Μέσω της ιστοσελίδας, οι πελάτες μπορούν να βρουν εύκολα πληροφορίες, να λύσουν απορίες τους και να λάβουν υποστήριξη ανά πάσα στιγμή. 

Κριτικές και testimonials

Ενσωματώνοντας κριτικές και real life testimonials από τους πελάτες μπορείτε να ενισχύσετε το brand image της επιχείρησής σας. 

Επιχειρησιακά νέα

Η ιστοσελίδα σας δίνει τη δυνατότητα για άμεση ενημέρωση επισκεπτών και πελατών με νέα και πληροφορίες σχετικές με την επιχείρησή σας. 

Πως μπορεί να σας βοηθήσει η GNC

Ας δούμε για μια στιγμή τα στοιχεία. Η συνέπεια στο branding μπορεί να αυξήσει τις μετατροπές μιας ιστοσελίδας κατά 33%. Αντίστροφα το 57% των χρηστών δεν θα προτείνουν μια εταιρεία με κακό σχεδιασμό κινητής ιστοσελίδας. 

Έρευνες τους 2023 δείχνουν ότι το 65% των νέων χρηστών και το 74% των returning visitors προέρχονται από κινητές συσκευές, υποδηλώνοντας την ανάγκη για βελτιστοποιημένο σχεδιασμό για κινητά. 

Με άριστα καταρτισμένους τεχνικούς, γραφίστες και web designers επενδύουμε στη συνέπεια σε εικόνα, γλώσσα/ύφος και σχεδιασμό που χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα σας αλλά και στο digital marketing. 

Δίνουμε ειδικό βάρος σε καλοσχεδιασμένα, responsive και mobile friendly sites που ανταποκρίνονται τόσο στις ανάγκες σας όσο και τις επιθυμίες των χρηστών σας. 

Θέτουμε ως κεντρικό άξονα ανάπτυξης το Search Engine Optimization. Η νέα σας σελίδα θα είναι γρήγορη, προσβάσιμη και κυρίως: SEO friendly. Αυτό εξασφαλίζει όλες τις προυποθέσεις για να βρεθείτε στις πρώτες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. 

Αναλυτικά:

Multilanguage Sites

Στη GNC έχουμε εμπειρία πάνω στη δημιουργία πολύγλωσσων sites που πραγματικά δουλεύουν και φέρνουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Έπειτα από την επιλογή των γλωσσών και των κοινών-στόχων, ορίζουμε δύο στάδια ανάπτυξης: Την υλοποίηση και το SEO.

Επιλέγουμε CMS και plug ins με πολυγλωσσικές δυνατότητες και αναπτύσουμε τη σελίδα σας με κύριο άξονα τη λειτουργικότητα και την προσαρμοστικότητα σε κάθε γλώσσα/στόχο.

Σας καθοδηγούμε για τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου από την επιλογή keywords και τη δημιουργία sitemap μέχρι την παρακολούθηση τον έλεγχο ώστε να βρίσκεστε στις ψηλότερες δυνατές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. 

Brand oriented development

Φροντίζουμε ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας να αντανακλά την ταυτότητα του brand. Χρησιμοποιούμε χρώματα, γραμματοσειρές και εικόνες που συμβαδίζουν με το brand σας. Εξασφαλίζουμε τη συνέπεια στην οπτική ταυτότητα για την δημιουργία μιας ισχυρής σχέσης με τους διεθνείς επισκέπτες. Ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα σύγχρονο και προσβάσιμο User Interface με άξονα την λογική, την απλότητα και την χρηστικότητα για την βελτιστοποίηση του User Experience. 

Πανίσχυρο Backend

Είτε σκοπεύετε σε μια B2B αγορά είτε σε B2C, είτε έχετε στόχο τις άμεσες πωλήσεις είτε το lead generation και την επικοινωνία, η πολυετής εμπειρία της GNC σας εγγυάται ένα εύχρηστο, σταθερό και ταχύτατο back end. Η πολύχρονη εμπειρία μας στην κατασκευή ιστοσελίδων μας επιτρέπει να σας παρέχουμε ένα site υψηλών προδιαγραφών που ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες σας. 

 

Ας κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα.

To project σας, το επόμενο success story μας.

Ελάτε να συνεργαστούμε!

Επικοινωνήστε μαζι μας

Νέα & Ιδέες από το Blog

Διαβάστε όλες τις αναρτήσεις
Βράβευση για την GNC Web στα e-volution Awards 2024

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τη βράβευση της GNC Web στα e-volution Awards 2024 στην κατηγορία Best in Jewelry, Watches & Accessories με το Bronze...

Black Friday 2023 – Απολογισμός και Ανάλυση

Το 2023, η Black Friday είχε μια αξιοσημείωτη επίδραση στην ελληνική αγορά. Τα καταστήματα, ανταποκρινόμενα στην αυξημένη ζήτηση, διεύρυναν την περίοδο των προσφορών, η οποία...

Διπλή βράβευση για τη GNC Web στα UX/CX Awards 2023

Είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε ότι η GNC Web τιμήθηκε με το Gold Award για την ιστοσελίδα της κορυφαίας νομικής εταιρίας Koutalidis Law Firm και το...

Digital Marketing για Fashion Brands

Στο σύγχρονο και ανταγωνιστικό κόσμο της μόδας, η επιτυχημένη ψηφιακή παρουσία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την επιτυχία κάθε fashion brand.

Local Seo – Τοπικό SEO Τι είναι και πως μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας στα τοπικά αποτελέσματα της google

Μάθετε τα πάντα για την τοπική αναζήτηση της Google και διαβάστε συμβουλές για να κατακτήσετε την κορυφή των τοπικών αποτελεσμάτων.

Αύξηση πωλήσεων για eshop: 8 στοιχεία που πρέπει να προσέξετε

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του e-commerce! Η δημιουργία ενός e-shop είναι σίγουρα ένα σημαντικό βήμα για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας και να επεκτείνετε την...

To project σας, το επόμενο success story μας.

Ελάτε να συνεργαστούμε!

Επικοινωνήστε μαζι μας
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποδοχή», συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.